RB testa brauciens Galaktikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja jums pieder mūsdienīgs, plašs un komfortabls automobilis "Ford Galaxy", tad varat ceļot uz nebēdu. Tie būs braucieni pirmajā komforta klasē un visās galaktikās, arī pa mūsu izdangātajiem lielceļiem.

Inženieri un dizaineri šajā auto iemiesojuši gan amerikāņu praktiskumu, gan plašumu un vienkāršību. Vizuāli šo plašumu uzskatāmi raksturo jaunās virsbūves plūdlīniju formas, kuras ļauj ātrāk pieveikt paredzētos kilometru tūkstošus.

Runājot par tehnoloģiskajiem sasniegumiem, minēsim, ka šā modeļa virsbūvei garantija pret rūsēšanu ir 12 gadi. Tas nebūt nenozīmē, ka pēc 13 un 15 gadiem "fordiņa" virsbūve sabruks...

Var teikt, ka šim modelim "Ford" kompānijā nav priekšgājēju, jo Eiropas nodaļā to uzbūvēja "no nulles".

Apkope un detaļu maiņa nesagādās galvassāpes ne fiziski, ne arī finansiāli. Daudzi šīs klases Japānas un Eiropas auto ražojumi no jūsu maciņa paģērēs daudz vairāk.

Iesēžoties "Ford Galaxy", vispirms jūs ievērojat, ka sēdeklis atrodas augstu, kā arī uz visām pusēm paveras lieliska redzamība. Šis fakts spārno, jo uz lielceļa esat gandrīz vienā līmenī ar džipu braucējiem. Ja ģimenei nepieciešams lielāks auto, bet ne "buss", tad šis būs īstais!

Neskatoties uz vieglo vadāmību un pārredzamību, šim modelim piemīt praktiskums, jo lielajā salonā iespējams nolaist sēdekļus, regulēt klimata kontroli un gaismas lukturus. Tas nozīmē, ka varat vizināt gan cilvēkus, gan kārtīgu kravu. Noņemot sēdekļus, tiek izbrīvēta vieta līdz pat diviem kubikmetriem.

Kā jau īstā lielceļu "kuģī", arī šajā "Ford" modelī varat braukt visu dienu – nogurumu nejutīsiet.

Ne bez pamata "Ford Galaxy" dēvējam par ģimenes auto, jo ir padomāts arī par bērniem un nevainojamu pasažieru aizsardzības sistēmu. "Galaxy" iebūvēti bērnu sēdeklīšu stiprinājumi arī otrās rindas malējos sēdekļos. Tie ir regulējami, piemērojot visiem mazo līdzbraucēju vecumiem.

***

Plusi

Liels, ietilpīgs un kluss salons.

Dalītā klimata kontrole.

Bagāžas nodalījums kļuvis lielāks par 30%.

Stabili turas uz ceļa.

Labs uzrāviens.

***

mīnusi

Pieticīgs salona aprīkojums.

Pieticīgās vadītāja sēdekļa regulēšanas iespējas.

Pagaidām pieejami tikai ar dīzeļdzinēju.

Cieta amortizācija.

***

"Ford Galaxy"

=Izmērs 4820x1884x1723 mm

=Masa 1677 kg

=Sēdvietas 7

=Līdz 100 km 10,5 s

=Degvielas patēriņš uz 100 km vidēji 6,5 l

=Pirmo reizi šīs klases auto iebūvēts drošības spilvens autovadītāja ceļgalu aizsardzībai.

=Dzinēja tilpums: 1,8–2,0 l

=Jauda: 100–145 ZS

(Sadarbībā ar "Ford" dīleriem Latvijā SIA "Baltic Motors")

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu