Pasu lietā notiesāta Pēterburgas miljonāra sieva (45)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nelikumīgi izsniegto pasu lietā pērnvasar notiesāta Krievijas pilsone Nataļja Rukina, kura pēc soda samaksāšanas izraidīta no Latvijas un, visticamāk, tagad iekļauta Šengenas zonas "melnajā sarakstā", šodien raksta laikraksts "Diena".

Viņas lieta par viltota dokumenta izmantošanu, līdzīgi kā bijušā haritonovieša Jurija Polkovņikova, ko tiesās martā, tika izdalīta no Drošības policijas joprojām izmeklētā apjomīgā kriminālprocesa. Visticamāk, tajā tiek noskaidrots arī veids, kā N.Rukina ieguva nepamatoti izsniegto Latvijas pilsoņa pasi - Rīgas rajona tiesas spriedumā teikts, ka tā saņemta 2006.gada vasarā nenoskaidrotos apstākļos.

"Viņa apgalvoja, ka neko nezina, jo visas lietas kārtojis viņas vīrs Sergejs Rukins," Dienai teica prokurors Sergejs Berlins. Latvijas pases bija visai Rukinu ģimenei: gan vecākiem, gan abiem bērniem.

N.Rukina ir kādas Latvijas komercbankas līdzīpašnieka sievas māsa. Latvijā viltoto pasi viņa uzrādījusi četras reizes pērnajā jūnijā, ielidojot un atstājot Rīgas lidostu Sanktpēterburgas virzienā, kur dzīvo Rukinu ģimene. Lidostā sieviete pieķerta, jo "bijusi informācija par viltoto pasi", teic Berlins.

N.Rukina atzinusies, ka pasi izmantojusi arī ceļojumā uz Šveici. "Pase viņai bija vajadzīga ceļošanai Eiropā. Ļoti ērti - nevajag nekādas vīzas," stāsta prokurors. Tā bija izdota ar N.Rukinas īsto vārdu.

N.Rukina, kurai, tāpat kā vīram, ir augstākā ekonomiskā izglītība, nestrādā. S.Rukins agrāk Pēterburgā bija pazīstams kā saldēto produktu holdinga MBK dibinātājs un šovbiznesa darbonis. Pirms dažiem gadiem viņš pievērsās automašīnu tirgošanai un kļuva par ģenerāldirektoru SIA "Aviamotors", kas ir oficiālais BMW, Mini un "Rolls-Royce" dīleris. Autosalonā pie Pulkovas lidostas S.Rukins ieguldījis 15 miljonus eiro (10,5 miljonus latu), pērn novembrī rakstīja "Delovoj Peterburg".

Lieta tika izdalīta un sods noteikts ātri - vienošanās ar prokuroru procesā, jo N.Rukina vēlējusies visu nokārtot līdz jaunā mācību gada sākumam, atceras Berlins. Sieviete samaksājusi viņai piespriesto 3600 latu naudas sodu, kā papildsods noteikta izraidīšana no Latvijas.

Iekšlietu ministrijas Preses centra vadītāja Laura Karnīte teica, ka personas, kas ar tiesas spriedumu tiek izraidītas no valsts, automātiski nonāk Latvijas nevēlamo personu sarakstā, līdz ar to arī visas Šengenas zonas melnajā sarakstā.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu