"Okupē Londonu" dalībnieki krāpjas un gulēt dodas uz mājām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iedvesmojoties no ASV notiekošās "Okupē Volstrītu" akcijas, līdzīgi protesti notiek daudzviet pasaulē, arī Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā. Protesta dalībnieki sacēluši teltis arī Svētā Pāvila laukumā, kuru pamest protesta ietvaros atsakās. Taču "Daily Mail" žurnālu veiktais tests pierādījis, ka lielākā daļa protestētāju krāpjas un naktis teltīs nemaz nepavada.

Izmantojot termālo kameru, "Daily Mail" noskaidroja, ka naktī tukšas ir 90% uzslieto telšu un vairums protestētāju acīmredzot naktis dodas pavadīt mājās, ērtās gultās.

Šādus pašus secinājumus guvusi arī Londonas policija.

Jāatgādina, ka viena no šīs protesta akcijas publiskajām izpausmēm ir tieši sabiedrisku vietu "okupācija", kad demonstranti protestu vietu pamest atsakās dienām un pat nedēļām ilgi. Arī ASV notikuši vairāki vardarbīgi incidenti, varas iestādēm cenšoties protestētājus no telšu apmetnēm padzīt.

"Daily Mail" termālie attēli uzņemti pirmdienas naktī - teltis, kurās cilvēku nav, iekrāsojušās violetā vai tumši zilā krāsā, bet par cilvēku klātbūtni atsevišķās teltīs liecina sarkanā un dzeltenā krāsa.

Šie attēli liek secināt, ka vairums pret kapitālismu noskaņoto protestētāju vakarā teltsvietas slepeni pamet, lai nakti pavadītu siltā gultā mājās vai viesnīcā.

Londonas varasiestādes jau apņēmušās jauniegūtos pierādījumus ar termālajiem lasījumiem likt lietā, lai "pusslodzes" protestētājus no laukuma padzītu. Tiesa, vēl neesot izlemts, kā šādu rīcību pamatot juridiski pareizi. Jāpiebilst, ka Sv. Pāvila katedrāle protestu dēļ jau ilgstoši bijusi slēgta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu