Daugavpils teātris sāk jauno sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien plkst.18.30 ar komēdiju "Klepernīku pogosta zvaigzne" Daugavpils teātris uzsāk jauno, pēc kārtas nu jau 89.sezonu.

Komēdija "Klepernīku pogosta zvaigzne" tās autorei Kristīnei Jokstei ir debija dramaturģijas laukā. Visus izrādes tēlus un notikumus jaunā autore noskatījusi tepat Latgalē, Preiļu apkārtnē.

Izrādē Klepernieku zvaigznes Miļa, Viļa, Jezups, Pīters, Stasis, Broņa un Loreta dosies cīņā ar šī brīža situāciju Latgales, un ne tikai, laukos, lai aizstāvētu savu ciemu un tur atlikušos ļaudis, respektīvi, lai Latgalē nekļūtu vēl par vienu vietu vairāk, par kur teiktu - šeit reiz bija..

Izrādē skatītājiem būs iespēja dzirdēt labu latgaliešu valodu un jauku grupas "Patrioti.lg" mūziku. Šī izrāde būs kā sava veida iespēja paskatīties uz sevi no malas, saka tās režisors Harijs Petrockis.

Izrādē darbosies Daugavpils teātra latviešu trupas zvaigznes: Alda Krastiņa, Ivars Brakovskis, Karīna Lučiņina, Māris Korsietis, Kristīne Vainšteina, Ritvars Gailums, Līga Korlaša, Egils Viļumovs un Inese Ivulāne.

Izrādes scenogrāfs ir Ivo Folkmanis, kostīmu māksliniece - Nataļja Marinoha, horeogrāfe - Jeļena Pasternaka, komponists - Artūrs Uškāns.

c] Pirmsjubilejas sezona Daugavpils teātrī būšot visai daudzveidīga un bagāta pārsteigumiem. Par tās pirmo pirmizrādi septembra otrajā pusē kļūs sadarbībā ar Jāni Peteru un Maestro Raimondu Paulu tapušais iestudējums "Olivereto".

Rudenī teātra mīļu uzmanībai tiks piedāvāta arī pirmizrāde "Pērku jūsu vīru", tās scenārija autors ir pazīstamais krievu satīriķis Mihails Zadornovs. Savukārt oktobra vidū Daugavpils teātrī visjaunākos skatītājus priecēs Hansa Kristiana Andersena pasakas "Nāriņa" pirmizrāde.

Jaunās sezonas sākumā Daugavpils teātrī paredzētas arī vairākas viesizrādes. Tā, piemēram, vodeviļā "Sieva - intrigante" pozitīvu emociju devu skatītājiem piedāvās Irīna Muravjova (Krievija). Savukārt septembra beigās teātra mīļi varēs noskatīties Daugavpils sadraudzības pilsētas Vitebskas (Baltkrievija) Jakuba Kolosa Vitebskas Nacionālā akadēmiskā teātra izrādi "Šagal...Šagal...".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu