Pols Sasmens "Relikvija"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds Kontinents piedāvā jaunumu kultūrvēsturisku romānu cienītājiem – Pola Sasmena (Paul Sussman) slaveno romānu „Relikvija” (The Last Secret of the Temple).

No senās Jeruzalemes, krustnešu karagājieniem, kataru ķeceriem, šifrētiem viduslaiku tekstiem, nacistu salaupītajiem un paslēptajiem dārgumiem līdz slepkavībai, kas notiek mūsdienās. Romāns „Relikvija” ir aizraujošs piedzīvojums dažādos laikos, gadsimtos, valstīs, tautās un ticībās.

Mūsdienu Ēģiptē Faraonu ielejas drupās atrod mirušu vecu vīrieti, kam ir dīvainas formas spieķis ar sudraba rokturi. Izmeklēt nāves gadījumu ierodas inspektors Jusufs Kalifa. Diemžēl Kalifam nav pat nojausmas, kādu notikumu virpulī viņš tiks ierauts, meklējot unikālu senlietu ar mītisku nozīmi. Divus tūkstošus gadus senā relikvija nedrīkst nonākt nepareizās rokās, jo tad Tuvie Austrumi pārvērtīsies par asinspirti.

Polam Sasmenam ir divas lielas kaislības – rakstniecība un arheoloģija. Strādādams par žurnālistu, viņš katru gadu pāris mēnešu pavada izrakumos Ēģiptē. Viņa romāns „Relikvija” īsā laikā iekarojis pasaules mēroga atzinību. To tulko un izdod gan Lielbritānijā, ASV, Krievijā, Japānā, Taizemē, Brazīlijā, gan vēl 16 Eiropas valstu valodās. Rakstnieka mājas ir Londonā. Latvijas lasītājiem Sasmena talants pazīstams ar spožo vēsturisko romānu „Kambīza pazudusī armija”.

No angļu valodas tulkojusi Ingūna Gulbe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu