Daugavpils teātra viesizrādes Latvijas Nacionālajā teātrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Maijā Daugavpils teātris dosies viesizrādēs uz Latvijas Nacionālo teātri ar trim izrādēm: mūziklu bērniem «Leo - mazais lauva», šokējošu komēdiju latgaliski «Latgaliešu rulete» un Imres Kalmana opereti «Mistera Ikss noslēpums».

9.maijā plkst. 19.00 Daugavpils teātra viesizrādes sāks viena no tā sezonas spilgtākajām izrādēm - operete krievu valodā «Mistera Ikss noslēpums» (rež. O. Šapošņikovs). Šī izrāde ir starptautisks muzikāls projekts, kura ietvaros tika pieaicināti vairāki viesmākslinieki. Operetē piedalās Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele, kā arī solisti no Krievijas, Baltkrievijas un Polijas. Iestudējums «Mistera Ikss noslēpums» ir balstīts uz I. Kalmana operetes «Cirka princese» motīviem. Taču šoreiz galvenā varoņa noslēpumu mēģinās atklāt nevis cirka arēnā, bet uz košas kabarē skatuves. Sižets ir pārcelts uz 1925. gada Rīgu - laiku un vietu, kur plauka naktsdzīve un jautrība, krustojās pavisam dažādu cilvēku ceļi. Šeit arī sastapsies galvenie varoņi - noslēpumainais Misters Ikss un elegantā Eleonora. Skatītāji ielūkosies viltīgu intrigu tīmekļos, patiesu jūtu neatlaidīgajā cīņā, kā arī neatkārtojamā svētku atmosfērā, ko spēj dāvāt tikai kabarē.

15.maijā plkst. 12.00 Daugavpils teātris atgriezīsies ar krāšņu mūziklu bērniem latviešu valodā «Leo - mazais lauva» (rež. O. Šapošņikovs). Mūzikla pamatā izmantota F. Tappera pasaka «Leo - mazais lauva», kura tiek izstāstīta galvu reibinošu deju un triku, mūsdienīgu mūzikas ritmu un spilgtu krāsu valodā. Šis stāsts ir par lauvēnu, kurš dodas uz džungļiem mācīties no citiem zvēriem lietas, kas katram var dzīvē noderēt, - godīgumu, drosmi, pieticību, cieņu pret vecākiem un citas noderīgas īpašības. Pērn šī izrāde guva atzinību arī kritiķu vidū un tika nominēta «Spēlmaņu nakts» balvai kā gada izrāde bērniem vai pusaudžiem un par kostīmiem kategorijā «Gada kostīmu vai grima mākslinieks».

Bet jau plkst. 19.00 uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves dzīvosies īstens latgaliešu gars! Jo kurš tad, ja ne latgalieši, spēs vislabāk to atspoguļot! Daugavpils teātrī izrādes latgaliešu valodā kļuvušas par neatņemamu teātra repertuāra sastāvdaļu. Latvijas Nacionālā teātra skatītājiem tiks piedāvāts Vasīlija Sigareva lugas «Krievu loto» iestudējums latgaliski - «Latgaliešu rulete» (rež. O. Šapošņikovs) - kura šogad nominēta Latgaliešu kultūras gada balvai «Boņuks» kategorijā «Gada sasniegums skatuves mākslā». Un, lai arī izrāde «Latgaliešu rulete» ir nodēvēta par komēdiju, kurā netrūkst nedz asprātību, nedz īstena latgaliešu humora, tā nenoliedzami liek arī aizdomāties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu