Pilsētas bērni – Tribes of the City

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Tribes of the City" ir tie paši "The Movies", kuri pirms gada laida klajā savu pirmo albumu "Running to the Sun" un ieguva Mūzikas ierakstu Gada balvu par labāko video.

Šobrīd viņi piedāvā pirmo singlu – "A Day in the City" no nesen ierakstītā albuma, kas tapis sadarbībā ar pasaulslaveno producentu Gregu Haveru.

Ksenija Grupā: soliste Vecums: 19 Horoskops: Skorpions Hobiji: fotografēšana, zīmēšana, ceļošana Mīļākais izteiciens: Man vienalga! – tā es sevi parasti mierinu. Sevī patīk: Tas, ka atklāju jaunas iespējas, par kurām pati iepriekš nemaz nenojautu.

Ints Grupā: bundzinieks Vecums: 28 Horoskops: Mežāzis Hobiji: fotografēšana, auto restaurēšana Mīļākais izteiciens: Bla, bla, blā... Sevī patīk: ritmiskā domāšana

Sergejs Grupā: spēlē ģitāru Vecums: 28 Horoskops: Lauva Hobiji: mūzika, kino, grāmatas Mīļākais izteiciens: Kļova Sevī patīk: tas, ka atrodu spēku darīt to, kas man patīk

Mihails Grupā: taustiņi Vecums: 21 Horoskops: Lauva Hobiji: mācības, bet mūziku uztveru kā savu darbu Mīļākais izteiciens: Loguor ergosum (runāju) Sevī patīk: atvērts pasaulei

Jurijs Grupā: formāli spēlēju basģitāru Vecums: 22 Horoskops: Mežāzis Hobiji: mūzika Mīļākais izteiciens: mīlu rupjās krievu častuškas Sevī patīk: viss, arī savas vājības

Andrejs Grupā: ģitāra Vecums: 24 Horoskops: Vērsis Hobiji: darbs Mīļākais izteiciens: Uz visiem 100! Sevī patīk: viss

- Kāpēc nomainījāt nosaukumu – sākumā bijāt The Movies tagad Tribes of the City?

Jaunais nosaukums vairāk atbilst tam, ko mēs tagad darām. "The Movies" ir labas atmiņas no bērnības. Esam paaugušies! Visus pilsētā apvieno mūzika – kāds varbūt neklausās roku, kāds popu, bet ikviens kaut ko citu klausās. "Tribes of the City" ir jauna dzīves posma aizsākums, kad sākām sadarbību ar Haveru.

- Kā ir strādāt ar tik pazīstamu producentu kā Gregu Haveru?

Ar viņu ir ļoti viegli strādāt, saprotamies no pusvārda. Mums ir izveidojusies tik cieša emocionālā saite, ka viņš spēj realitātē likt mums skanēt tā, kā bijām to iztēlojušies. Tas ir tas, kas mūsu grupai ir nepieciešams, jo Latvijā tādai mūzikai, kādu spēlējam mēs, ir grūti atrast gan klausītājus, gan arī producentu.

- Jūs sakāt, ka esat pilsētas bērni. Vai netrūkst lauku miera?

Protams, ka trūks! Esam pilsētas bērni, jo esam šeit izauguši, bet mums ir sapnis nopirkt māju laukos vai kādā neapdzīvotā vietā. Mēs tur varētu kļūt par zemniekiem – audzēt govis, sēt graudus. Bet, protams, nekad neaizmirstu arī mūziku.

- Trīs lietas, ko ņemtu līdzi uz neapdzīvotu salu?

Ints: Zobu suku un nazi. Vēl grāmatu, lai nesajuktu prātā. Sergejs: Tie noteikti būtu grupas Ride albumi: "Going Blank Again" un "Nowhere". Trešā lieta – kāda no William Burrought grāmatām. Mihails: Neko neņemtu! Sākot jaunu dzīvi jaunā vietā ir jācenšas pielāgoties un jāpārtiek no tā, kas ir tur. Jurijs: Laivu un airus, lai varētu atpeldēt atpakaļ. Vēl pudeli laba vīna. Nē, labāk futbola komandu – tad visu laiku varētu skatīties, kā viņi spēlē. Andrejs: Ģitāru, labāko draugu un, protams, savu galvu. Ksenija: Suši komplektu, segu un ģitāru.

- Vai kādreiz gribētu uzdziedāt mīlestības balādes?

Ints: Jau tagad ik pa laikam uzdziedu, piemēram, "Oči čornije, oči krasnije" vai "Love Me Tender". Sergejs: Es to daru visu laiku, vienkārši nedaudz kautrējos. Mihails: Jādara tā, kā liek sirds un kad liek. Stulbi ir 8. martā pirkt puķes un citās dienās to nedarīt. Tāpat arī ar dziedāšanu, dziedu, kad gribas. Jurijs: Protams. Andrejs: Skatoties – kam? Esmu jau dziedājis, turklāt paša sacerētas. Ksenija: Dziedu to, ko jūtu, un nekad neizliekos!

Kas vienmēr ir tavās kabatās?

Ints: Mobilais telefons, atslēgas, cigaretes, šķiltavas un maks. Sergejs: Košļenes, telefons un atslēgas. Mihails: Mobilais telefons, atslēgas un netīrumi. Jurijs: Braukšanas biļetes, ģitāras mediatori un man laimi nesoša piespraude. Andrejs: Caurums. Ksenija: Vecas tramvaja biļetītes, mobilais telefons un šķiltavas.

Kā tiekat pāri smagiem brīžiem grupā?

Ints: Izrunājoties, samīļojoties, apkampjoties, meditējot. Sergejs: Strīdamies! (Smejas.) Cenšamies izrunāties, dažreiz iedzeram un dažreiz vienkārši braucam ārpus pilsētas. Mihails: Uz problēmām nevajag ieciklēties, tās vajag risināt. Jurijs: Cenšos izklaidēties un nepārdzīvot. Andrejs: Ilgi domāju, līdz nonāku pie secinājuma, ka viss ir atrisināms. Ksenija: Noslēdzos sevī! Palasu grāmatu, pastaigājos gar jūru.

Ko darītu šodien, ja rīt būtu pasaules gals?

Ints: Pavadītu laiku kopā ar sev mīļu cilvēku. Sergejs: Vēlreiz atzītos mīlestībā. Mihails: Neko īpašu, jo man viss ir ideāli. Jurijs: Izbaudītu šo pēdējo dziesmu. Andrejs: Kādai meitenei atzītos mīlestībā. Ksenija: Ignorētu to faktu! Un tiem cilvēkiem, kurus es mīlu, atgādinātu to.

Kādi ir grupas nākotnes plāni?

Ceru, ka mēs izsitīsimies un spēlēsim tikpat augstā līmenī kā citas zvaigznes, ar kurām strādā Gregs Havers. Varbūt mums būs nopietna loma Latvijas mūzikas vārda nešanā tālāk Eiropā – un ne tikai Eiropā.

Grupas biedri stāsta knifiņus par Mihailu:

- Vienmēr kavē. - Izsmalcināts, kaut kas no francūža. - Maz runā, nedara liekas kustības.

Grupas biedri stāsta knifiņus par Andreju:

- Var nospēlēt jebko! - Ātri aizsvilstas. - Ļoti atklāts.

Grupas biedri stāsta knifiņus par Juriju:

- Monolīts, kas simbolizē mieru. - Var salīdzināt ar vēsu ūdeni.

Grupas biedri stāsta knifiņus par Kseniju:

- Lielu nozīmi pievērš cilvēku viedokļiem. - Mazs, mīļš, pūkains spēļu lācītis. - Sava meitene ar lielām, izteiksmīgām acīm un maziņu degunu.

Grupas biedri stāsta knifiņus par Intu:

- Īsts latviešu puisis. - Cilvēks racējs. - Patīk strādāt ar rokām, piemēram, strādāt dārzā. - Slinks.

Grupas biedri stāsta knifiņus par Sergeju:

- Bara vadonis. - Cilvēks, kurš vienā mirklī var padarīt cilvēku laimīgu, otrā – jau likt raudāt. - Vizuāli rada neveiksminieka iespaidu, bet patiesībā tā nav.

Dziedāšana: 10 Dejošana: 0 Celšanās agri no rīta: 4 Kārtības ieviešana: 6 Naudas ekonomēšana: 0 Auto vadīšana: 5 Koķetēšana: 10 Melošana: 10

Audio:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu