Pērn lielākajās grāmatnīcās pirktākā grāmata bijusi «Latvietes karma»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.gulbenesbiblioteka.lv

Aizvadītajā gadā par pirktāko grāmatu lielākajās grāmatnīcās kļuvusi Intas Blūmas grāmata «Latvietes karma. Sievišķā enerģija tuvplānā», liecina grāmatnīcu «Jānis Roze» un «Valters un Rapa» apkopotā informācija.

Otrajā vietā «Jāņa Rozes» grāmatnīcās ierindojusies E.L.Džeimsas grāmata «Grejs», bet «Valtera un Rapas» - Anatolija Danilāna izdevums «Jaunas un vecas ziņas par ilgu un laimīgu dzīvošanu», savukārt trešā pārdotākā grāmata 2015.gadā abās pārstāvētajās grāmatnīcās bijusi Noras Ikstenas grāmata «Mātes piens», kas pie lasītājiem nonāca tikai pagājušā gada novembrī.

Kā liecina grāmatnīcu apkopotie dati, pagājušajā gadā lasītāji iecienījuši pašmāju autoru darbus, jo pirktāko grāmatu desmitniekā ir vairāki latviešu autoru sacerējumi.

Grāmatnīcā «Valters un Rapa» 2015. gadā visvairāk pārdoto grāmatu topa ceturtajā vietā ierindojas Zanes Zustes radītais darbs «Ucipuci meklē mājas», piektajā vietā ierindojies Māra Putniņa izdevums «Mežonīgie pīrāgi un Imperators», bet sesto vietu ieņem latviešu izcelsmes norvēģu sociologa un rakstnieka Terje Bindera izdevums «Kur piedzimst vējš».

Septīto vietu pārdotāko grāmatu «Valtera un Rapas» topā ieņem bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera grāmata «Kas es esmu», astotajā vietā ierindojusies Sanitas Reinsones grāmata «Meža meitas», devīto vietu ieņēmusi Nila Saksa un Jurģa Liepnieka grāmata «Nāve - tās nav beigas», savukārt pirktāko grāmatu desmitnieku noslēdz

E.L.Džeimsa grāmata «Grejs».

Arī pircēji «Jāņa Rozes» grāmatnīcās aizvadītajā gadā iecienījuši latviešu autoru darbus, jo pirktāko grāmatu topā atrodas gan Reinsones «Meža meitas», Gunta Eniņa «Nezināmā Latvija», Saksa un Liepnieka detektīvromānu «Nāve - tās nav beigas», Māra Bērziņa «Svina garša», eksprezidenta Zatlera autobiogrāfiskā grāmata «Kas es esmu» un Danilāna grāmata «Jaunas un vecas ziņas par ilgu un laimīgu dzīvi».

Lielu popularitāti «Jāņa Rozes» grāmatnīcās ieguvusi arī Guntara Rača dzejas grāmata «Laikam laika nav».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu