«Spotlight» triumfē arī «Independent Spirit» balvu ceremonijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien «Independent Spirit» balvu ceremonijā triumfēja žurnālistikas drāma «Spotlight» («Uzmanības centrā»), kas dienu vēlāk «Oskaru» ceremonijā tika atzīta par aizvadītā gada labāko kinolenti. Filmā «Spotlight» atspoguļots laikraksta «The Boston Globe» pētījums par pedofiliju katoļu baznīcā.

«Independent Spirit» ceremonijā filma saņēma četrus apbalvojumus, tajā skaitā par labāko režiju, labāko scenāriju un labāko montāžu.

«Independent Spirit» ceremonijā godina neatkarīgā kino filmas, kuru budžets nepārsniedz 20 miljonus ASV dolāru (18 miljonus eiro). Balvas vairākkārt pasniegtas kinolentēm, kas nākamajā dienā plūc uzvaras laurus ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskaru» ceremonijā. Tā notika gan šogad, gan arī pagājušogad, kad abos pasākumos triumfēja meksikāņu režisora Alehandro Gonsalesa Injaritu filma «Birdman» («Putncilvēks»).

«Reti tiek uzņemtas filmas, kas ietekmē pasauli tik lielā mērā kā šī,»

pateicības runā sacīja «Spotlight» producents Maikls Šugars. «Apbalvojot šo filmu, arvien vairāk cilvēku tiek par to informēti. Jo vairāk cilvēku ir informēti, jo lielākas iespējas izvairīties no pārdarījumiem.»

Divas «Independent Spirit» balvas saņēma video straumēšanas pakalpojuma «Netflix» filma «Beasts of No Nation» par rietumafrikāņu bērniem, kas kļūst par karavīriem. Ceremonijā par labāko aktieri tika atzīts 15 gadus vecais Abrahams Atta, bet par labāko otrā plāna tēlojumu apbalvoja britu aktieri Idrisu Elbu.

Balvu kategorijā «Labākā otrā plāna aktrise» saņēma Mija Teilore par filmu «Tangerine». Viņa ir pirmais transseksuālais cilvēks, kas ieguvis «Independent Spirit» apbalvojumu.

Savukārt par labāko aktrisi tika atzīta Brī Lārsone, kura spēlē galveno lomu filmā «Room». Viņa svētdien saņēma arī «Oskara» balvu.

Oskara balvu kā labākā aktrise ieguva Brī Larsone par aktierspēli filmā «Istaba» (Room)
Oskara balvu kā labākā aktrise ieguva Brī Larsone par aktierspēli filmā «Istaba» (Room) Foto: REUTERS/Scanpix

«Independent Spirit» balvu pasniegšanas ceremoniju vadīja pakistāņu izcelsmes amerikānis Kumails Nandžjani. Otrā prezentētāja bija Keita Makinona, kura publiski atklājusi, ka ir lesbiete.

«Lesbiete un pakistānis,» sevi un Makinonu pieteica Nandžjani. «Vai kā Holivuda par mums domā, heteroseksuāla sieviete un viņas datorspeciālists.»

Lesbiešu drāma «Carol» («Kerola») ar aktrisi Keitu Blanšetu galvenajā lomā saņēma visvairāk nomināciju - sešas. Taču sestdienas ceremonijā filma ieguva tikai vienu apbalvojumu par labāko operatora darbu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu