Pirmizrādi piedzīvos brāļu Ābeļu īsfilma «Kastrāts kuilis» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/castratustheboar

Trešdien, 22. oktobrī, plkst. 19.30 kinoteātrī «Splendid Palace» notiks režisoru brāļu Raita un Laura Ābeļu īsfilmas «Kastrāts kuilis» pirmizrāde, informē Lauris Ābele. Filma ir impresionistisks stāsts par jaunu vīrieti Valteru un viņa noslēpumu, kas neļauj iegūt funkcionālu lomu vietējā mazpilsētas sabiedrībā.

«Tas ir īss, uz kontrastiem balstīts stāsts par atsvešinātību, ilgām un pārdzimšanu. Filmas galvenais varonis Valters pavada savu ikdienu, dziedot vietējās baznīcas korī un pieskatot no tēva mantotās cūkas, taču tas nedara viņu mazāk vientuļu. Mierinājumu viņš meklē meitenes Aijas kompānijā, taču Valtera vīrišķības apliecinājumi ir pārāk neordināri,» par filmu pastāstīja autori.

Pavisam nesen «Kastrāts kuilis» piedzīvoja pirmizrādi 23. Krievijas kinofestivālā «Kinoshock 2014», kur īsfilmu konkursā «Borders of Shock» ieguva žūrijas speciālo balvu «For film directing, script and acting: great cinema well realized in a short form», kā arī festivāla «pagrīdes komitejas» specbalvu.

Castratus the Boar trailer from Tritone Studio on Vimeo.

Filmas galvenos varoņus atveido aktieri Kaspars Kārkliņš un Anete Saulīte. Filmas producenti ir Dace Siatkovska un Toms Palmens. Filmas operators ir Gatis Grīnbergs, un «Kastrāts kuilis» ir viņa diplomdarbs, beidzot Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA).

Lauris Ābele

Lauris Ābele ir ieguvis maģistra grādu kino režijā LKA, savukārt Raitis Ābele ir studējis «New York Film Academy». «Kastrāts kuilis» ir brāļu debija aktierkino. Filmas finansējums ir filmēšanas komandas pašaizliedzīgais darbs un kompāniju «BB Rental», «Tritone Studio» un «Air Productions» atbalsts.

Filmas pirmizrāde ir viens no Rīgas Starptautiskā filmu festivāla «2Annas» īpašajiem notikumiem. Filma ir iekļauta arī Baltijas īsfilmu konkursā neatkarīgo režisoru darbu skatē. Pēc festivāla veidotāju domām, īsfilma «Kastrāts kuilis» baudāmi pārkāpj tematiskās, stilistiskās un ētikas robežas, kas raksturo mūsdienu kino vidi, kā arī rosina diskusiju par tādiem tematiem kā vīrišķība un dzimumu lomas.

Ieeja pirmizrādes seansā būs bez maksas. Savukārt Baltijas īsfilmu konkursa neatkarīgo režisoru skate notiks ceturtdien, 23. oktobrī, plkst. 22 kinoteātrī «K.Suns».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu