Uz lielo Eirovīziju Stokholmā brauks Justs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Šovakar Latvijas Televīzijas 1. kanālā (LTV1) tiešraidē norisinājās autoru un izpildītāju konkursa «Supernova 2016» fināls, kurā beidzot tika noskaidrots konkursa uzvarētājs un Latvijas pārstāvis starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam. Skatītāji ar savu balsojumu (20725 balsis) lēma, ka uz Stokholmu jādodas jaunajam dziedātājam Justam ar dziesmu «Heartbeat». Apsveicam!

Vēl finālā piedalījās Marta Ritova ar dziesmu «Not From This World» (4. vieta. 5041 balss), duets «MyRadiantU» ar dziesmu «We Will Be Stars» (3. vieta. 6651 balss) un grupa «Catalepsia» ar kompozīciju «Damnation» (2. vieta. 18914 balsis).

Konkursa «Supernova 2016» uzvarētāju un Latvijas pārstāvi starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam noteica skatītāju balsojums, ko veidoja telefonbalsojums un internetbalsojums. No viena tālruņa numura varēja balsot ne vairāk kā piecas reizes. Tika nodrošināts arī īsziņu triecienbalsojums.

Žūrija šoreiz neko nelēma, bet dalījās ar saviem viedajiem ieteikumiem un novēlējumiem! «Novēlu kalt dzelzi, kamēr tā karsta,» izteicās Guntars Račs. «Man prieks, ka bija reāla cīņa.» Savukārt Intars Busulis uzvarētājam novēlēja piepildīt mūsu visu sapņus un uzvarēt «Eirovīzijā».

TV tiešraidi vadīja Ketija Šēnberga un Toms Grēviņš, kuru stils jau ceturto nedēļu izraisa plašas diskusijas sociālajos tīklos. Visas četras svētdienas šova vadītāji no galvas līdz kājām bija tērpušies tikai un vienīgi latviešu dizaineru darinājumos, kurus viņiem piemeklēja stila dizainere Iveta Vecmane.

Pirmo reizi LTV7 ēterā paralēli LTV1 tiešraidei bija skatāma «Supernovas» fināla tiešraide ar surdotulkojumu, ko nodrošināja Elza Volonte un Ainārs Ostvalds.

«Supernovas 2016» finālā uzstājās elektroniskās mūzikas projekts «Bandmaster» ar jauno singlu «Us» un žūrijas pārstāvis Intars Busulis ar savu jauno dziesmu «Miglas rīts». Uz «Supernovas» skatuves – vietā, kur «viss sākās», - atgriezās arī konkursa pirmās sezonas uzvarētāja Aminata, prezentējot savu jauno dziesmu «Fighter».

#ltvsupernova

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu