Sākas 6. starptautiskai teātra festivāls "Homo Alibi" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Jaunā teātra institūts no šodienas, 26.augusta līdz 28.augustam Rīgā rīkos jau sesto Starptautisko eksperimentālo teātra festivālu "Homo Alibi", teikts Latvijas Jaunā teātra institūta mājas lapā.

Pēdējos gados teatralizēti priekšlasījumi jeb performances akadēmiskas lekcijas stilā sastopamas visur, sākot ar neformāliem Bruklinas bāriem un beidzot ar intelektuālisma piesātinātām Eiropas skatuvēm un muzejiem. Radies pagājušā gadsimta 60.gados kā viens no performances virzieniem, patlaban izrādes-lekcijas žanrs piedzīvo īstu triumfa brīdi un ir sastopams it visās laikmetīgās mākslas jomās, bet jo īpaši teātrī

Festivāla tēma šogad būs izrāde-lekcija, un tas piedāvās divas pirmizrādes, divas viesizrādes un desmit stundu ilgu akciju "Domāšanas maratons".

Izrādes „Partitūra ekosistēmai”mēģinājums Tvaika turbīnas cehā
Izrādes „Partitūra ekosistēmai”mēģinājums Tvaika turbīnas cehā Foto: publicitātes

Intensīva festivāla trīs dienu programma piedāvās režisoru Viestura Meikšāna un Ineses Mičules pirmizrādes izrādes-lekcijas stilistikā, viesizrāžu programmu un vēl nebijušu mākslas notikumu - izrāžu un lekciju sēriju "Domāšanas maratons", kuru īpaši festivālam veido tādas spilgtas personības kā horeogrāfe Olga Žitluhina, publicisti Eduards Liniņš un Dmitrijs Petrenko, politologs Ivars Ījabs, mākslas un klimata attiecību pētnieks Pīters Gingolds, Igaunijas prezidenta bijušais padomnieks Daniels Vāriks, dzejnieks Sergejs Timofejevs un citi. Šīs akcijas mērķis ir pētīt, kā mākslinieki reaģē uz nozīmīgiem sociāli politiskiem notikumiem un vai māksla liek skatītājam domāt.

Festivālā viesosies beļģu mākslinieks Pīters Debuisers un kanādiešu mākslinieks Jakobs Vrens, lai izrādē "Optimisma antoloģija" diskutētu par kritiskā optimisma iespējamību un iespējām 21.gadsimtā, bet skatītāju iemīļotais komponista Mateo Fardžiona un horeogrāfa Džona Braouza duets atvedīs uz Rīgu savus jaunākos darbus "Lētā lekcija" un "Opuss ar govīm".

Izrāde "Optimisma antoloģija"
Izrāde "Optimisma antoloģija" Foto: publicitātes

Festivāla pasākumi notiks Andrejsalā, Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē un Ģertrūdes ielas teātrī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu