Lielākie alus svētki Baltijā notiks maija beigās (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Lielākie alus svētki Baltijā jau piekto reizi nākamgad notiks Vērmanes dārzā 28.-31.maijā.

Šogad no visiem alus festivāla «Latviabeerfest» apmeklētājiem pēc neatkarīga monitoringa veikšanas festivāla teritorijā ārvalstu tūristu bija ap 38%. Jau šobrīd lielu interesi izrāda ārzemju tūroperatori, kuri plāno ceļojuma maršrutus ar galamērķi «Latviabeerfest 2015». Arī cilvēki individuāli iztaujā organizētājus, lai zinātu, kad apmeklēt Rīgu.

Tradicionāli festivāls arī nākamgad norisināsies Vērmanes dārzā, skaistākajā Rīgas parkā. Festivāla laikā, kas reizē ir arī lielākā alus izstāde Baltijas reģionā, plānots pulcēt vēl lielāku skaitu aldaru ar zināmām alus šķirnēm no Latvijas, kā arī tiek aicināti arī ārvalstu aldari. Tiek plānoti dažādi jaunumi festivāla apmeklētājiem. Īpaša vieta festivāla teritorijā tiks atvēlēta Latvijas, arī Baltijas mājražotāju degustācijām. Neiztrūkstoša festivāla sastāvdaļa būs arī gardi ēdieni, laba mūzika un izklaide visu dienu garumā.

Kā ierasts, vispirms (līdz 1. novembrim) Alus Brālībā tiek izsludināta «Latviabeerfest 2015» nacionālā rezervācija, kuras laikā dalību festivālā var rezervēt tikai Latvijas Alus darītāju savienības (LADS) un Latvijas Alus darītavu asociācijas (LADA) biedri, pēc 1.novembra turpināsies atklātā festivāla rezervācija, kurā savas tirdzniecības zonas festivālā varēs pieteikt pārējie tirgotāji un alus darītāji no Latvijas, Baltijas un citām ārvalstīm.

Andrejs Šikors, Starptautiskā alus festivāla «Latviabeerfest» un Alus Brālības vadītājs: «Ar katru gadu mūsu festivāls uzņem jaunus apgriezienus un kļūst arvien populārāks ne tikai mūsu tautiešu vidū, bet arī vērojama pieaugoša ārvalstu tūristu interese par dalību šajā festivālā. To sekmē tas, ka mūsu festivāls jau vairākus gadus ir iekļauts starptautisko alus festivālu kalendārā un pašlaik tūrisma operatoru grupas izrāda interesi par festivālu un Rīgu kā ceļojuma galamērķi. Mazas, bet nozīmīgas 5 gadu jubilejas reizē «Latviabeerfest 2015» tiek plānoti dažādi jaunumi, viens un lielākais no tiem ir tas, ka festivāls norisināsies četras dienas. Šo četru dienu laikā būs koncerti, degustācijas, prezentācijas utt. Katra diena tiks veltīta kādam no četriem Latvijas novadiem. Tai pašā laikā festivāls ir arī lieliska iespēja satikties visiem aldariem vienkopus un pozitīvā gaisotnē prezentēt sevi un savus jaunumus, satikties un svinēt kopā alus svētkus. Jau trešo gadu pēc kārtas festivāla laikā norisināsies zinātniski praktiskā konference «Baltic Beer Star». Alus ir viens no Latvijas identitātes simboliem. Cienīsim to, kopsim un veidosim tā atpazīstamību pasaulē!»

«Latviabeerfest» ir lielākais Baltijas valstu alus festivāls, ar uzsvaru uz latviskām tradīcijām un ieskatu pasaules alus ražošanas daudzveidībā. Festivāls ir iekļauts starptautiskajā festivālu sarakstā, kas nozīmē, ka mēs esam novērtēti, arī lielā mērogā skatoties. Šogad, jubilejas gadā, ceram sagaidīt lielu interesi no ražotājiem, kā arī apmeklētājiem. Pasākuma izklaides programma vēl ir tapšanas stadijā, bet plānojam to interesantu visiem - gan maziem, gan lieliem alus mīļiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu