Vairākās upēs strauji ceļas ūdens līmenis, dažviet applūst autoceļi (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Lietavu dēļ vairākās upēs - galvenokārt Zemgalē un Vidzemē - strauji kāpj ūdens līmenis, un vietām gaidāma palienu applūšana, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lielākie uzplūdi vērojami valsts centrālajā daļā, īpaši Lielupes pietekās un Vidzemes upēs, kur ūdens līmenis vietām paaugstinājies par vairāk nekā metru, un

lielākais kāpums ir gaidāms tuvākajā diennaktī.

Lielajā Juglā pie Zaķumuižas ūdens līmenis kopš pagājušās nedēļas cēlies par vairāk nekā diviem metriem. Straujš ūdens līmeņa kāpums vērojams arī Ogrē.

Lielajās upēs ūdens līmenis paaugstinās lēnāk, bet Daugavā tas ir stabils.

«Latvijas Valsts ceļi» informē, ka vairākās vietās applūdis autoceļš Taurupe - Vecbebri, noteikti ātruma ierobežojumi un sašaurināta brauktuve. Tāpat uz ceļa Ķegums - Sigulda pirms Glāžšķūņa applūst brauktuve.

No otrdienas vakara līdz trešdienas rītam daudzviet Vidzemē, Zemgalē un Latgalē spēcīgi līs, pēc tam vairākas dienas nav gaidāmi lieli nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu