Mourinju divreiz atteicis PSG kluba trenera amata piedāvājumam

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta kluba Londonas «Chelsea» vadītājs Žozē Mourinju pēdējo gadu laikā divreiz atteicies kļūt par Francijas čempionvienības Parīzes «Saint-Germain» (PSG) galveno treneri, atklājis speciālists.

Mourinju no PSG kluba pirmo reizi saņēma aicinājumu kļūt par komandas galveno treneri jau 2011.gadā, savukārt otro piedāvājumu pēdējo divu sezonu Francijas čempionāta uzvarētājam izteica 2013.gada vasarā, kad portugālis beidza darbu titulētajā Spānijas vienībā Madrides «Real».

«Pašlaik esmu klubā, kurā vēlos būt, taču reiz pienāks diena, kad [«Chelsea» īpašnieks Romāns] Abramoviča teiks: «Žozē, viss ir cauri»,» pauda Mourinju. «Kļūt par Francijas futbola čempionāta uzvarētāju nebūtu nekas pārdabisks, savukārt par Anglijas premjerlīgas - fantastiski, jo tas ir ļoti grūti. PSG komandā ir daudz laba. Lorāns Blāns ir labs treneris, un PSG prezidents zina viņa piedāvāto spēles stilu.»

«PSG vienībai ir daudz pieredzējušu spēlētāju. Viņi divas reizes UEFA Čempionu līgā iekļuvuši ceturtdaļfinālā, vienu reizi pieveicot «Barcelona» komandu. Manuprāt, viņiem ir viss nepieciešamais, lai cīnītos par uzvarām, taču Čempionu līga ir Čempionu līga,» atzīst «Chelsea» treneris.

Pirms septiņiem gadiem Mourinju gandrīz kļuva par Anglijas futbola izlases galveno treneri, bet no šāda nodoma viņu atturēja sieva Matilde.

Portugālis par Anglijas valstsvienības galveno treneri gandrīz kļuva 2007.gada decembrī, kad amatu bija atstājis Stīvs Maklārens, kurš darba laikā izcēlās ar vairākiem skandaloziem lēmumiem un neveiksmīgiem rezultātiem, turklāt izlase nespēja kvalificēties 2008.gada Eiropas čempionātam. Tiesa, tajā laikā komandu savās rokās pārņēma itāļu speciālists Fabio Kapello, kurš šajā amatā bija līdz 2012.gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu