"Ryanair" varētu pirkt 200 līdz 300 jaunas lidmašīnas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" apsver iespēju iegādāties 200 līdz 300 jaunas lidmašīnas, pirmdien vēsta laikraksts "Financial Times".

Laikraksts norāda, ka "Ryanair" jau ir sācis sarunas ar ASV aviobūves kompāniju "Boeing", Ķīnas uzņēmumu "Comac" un Krievijas lidmašīnu ražotāju "Irkut" par iespējamo lidmašīnu piegādi laika periodā no 2015. līdz 2021.gadam.

"Ryanair" vadītājs Maikls O'Līrijs intervijā "Financial Times" norāda, ka lidsabiedrība jaunas lidmašīnas iegādāsies vienīgi par zemām cenām.

Šobrīd "Ryanair" flotē ietilpst 270 lidmašīnas, un tās visas ražojis uzņēmums "Boeing".

Iegādājoties 200 jaunas lidmašīnas, "Ryanair" gadā apkalpoto pasažieru skaits nākamo desmit gadu laikā varētu palielināties no pašreizējiem 72 miljoniem līdz 130 miljoniem.

O'Līrijs pauda viedokli, ka aptuveni 50 no jaunajām lidmašīnām varētu apkalpot Skandināvijas valstis, savukārt vēl 100 lidmašīnas varētu apkalpot lidsabiedrības maršrutus no Baltijas valstīm, Polijas, Ungārijas un Čehijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu