Latviešu komponisti gūst panākumus Vācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

32 komponistu konkurencē trīs latviešu komponisti - Andris Dzenītis, Kristaps Pētersons un Jānis Petraškēvics - ieguvuši iespēju komponēt skaņdarbus pasaulslavenajam vācu laikmetīgās mūzikas kolektīvam "Ensemble Modern", informēja Latvijas Komponistu savienībā.

Pasūtīto skaņdarbu pirmatskaņojumi paredzēti nākamā gada 11. un 12. decembrī Minhenē festivālā "Musica Viva" ievērojamā komponista un diriģenta Petera Ētvoša vadībā.

Skaņdarbu skiču konkurss, kurā latviešu komponisti guvuši panākumus, notika projektā "Mīti. Nācijas. Identitātes". To organizē Prāgas Gētes institūts sadarbībā ar "Ensemble Modern". Projektā piedalījās 32 īpaši atlasīti komponisti no Austrumeiropas bloka valstīm - Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Čehijas, Slovākijas, Ungārijas, Slovēnijas.

Šā gada maijā Frankfurtē notika īpaši meistarkursi - lekcijas, veltītas identitātes un nāciju mitoloģijas mākslā tēmām, un uz tām bija aicināti visi komponisti. To laikā "Ensemble Modern" iepazinās ar katra komponista mūziku, spēlējot visu autoru skaņdarbus slēgtās mēģinājumu sesijās. Kursiem sekoja skiču konkurss - līdz augusta beigām visiem autoriem bija jāiesniedz jauna skaņdarba skices, kurš tiktu rakstīts īpaši "Ensemble Modern". Konkursa rezultātā tika atlasīti astoņi komponisti, kuru skaņdarbu ieceres tika atzītas par visinteresantākajām. Blakus trim latviešu komponistiem skaņdarbu pasūtījumus ieguva arī divi komponisti no Slovēnijas, pa vienam no Polijas, Ungārijas un Čehijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu