10 lieliski aktieri, kuri ne reizi nav nominēti «Oskaram»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš/tvnet kolāža

Šonedēļ, gaidot gadskārtējo «Oskara» ceremoniju, kurā beidzot Leonardo di Kaprio varētu tikt pie sava pirmā «Oskara», ielūkosimies pagātnē, lai daudziem par lielu izbrīnu secinātu, ka virkne talantīgu, cienījamu un slavenu aktieru ne tikai nav ieguvuši šo prestižo balvu, bet pat ne reizi tai nav nominēti. Daudzi no šiem vārdiem jūs pārsteigs!

 
Foto: Ekrānšāviņš

Ričards Gīrs

Ričards Gīrs (1949) dēvējams par Holivudas veterānu. Kurš gan nav redzējis viņu pievilcīgā kunga lomā filmā «Pretty Woman» ar apburošo Džūliju Robertsu tandēmā? Protams, par šādām filmām «Oskaru» nedod, taču Gīra filmogrāfijā ir arī gana nopietni darbi. Īpaši varētu izcelt Gīru virsnieka Denisa Peka lomā 1990. gada Maika Figisa (Mike Figgis) lentē «Dienesta izmeklēšana» («Internal Affairs»).

Peka vēlēšanās pakļaut apkārtējos un ietekme pār saviem kolēģiem sniedzas tālu ārpus reglamenta pieļautās, bet viņš ir gatavs izdarīt pat slepkavības, lai tas netiktu atklāts...

Ričards Gīrs filmā "Dienesta izmeklēšana"
Ričards Gīrs filmā "Dienesta izmeklēšana" Foto: publicitātes
 
Foto: Ekrānšāviņš

Džons Kjūsaks

Amerikāņu aktieris Džons Kjūsaks (John Cusack, 1966), neskatoties uz to, ka filmējies vairākās «Oskaram» nominētās filmās (The Grifters, Bullets over Broadway, Being John Malkovich), tomēr pats nav spējis nonākt starmešu gaismās. Visticamāk, «Oskara» nomināciju par otrā plāna aktiera lomu viņš būtu pelnījis par Terensa Malika 1998. gada lenti «Tievā sarkanā līnija» (The Thin Red Line).

Džons Kjūsaks filmā «Tievā sarkanā līnija»
Džons Kjūsaks filmā «Tievā sarkanā līnija» Foto: publicitātes
 
Foto: Ekrānšāviņš

Džims Kerijs

Komiķis Džims Kerijs (Jim Carrey, 1962) nav tikai āksts, kurš šķoba muti un tēlo pamuļķus... Kad viņš retu reizi filmējas kādās nopietnākās filmās, viņā atklājas dziļš, emocionāls aktieris. «Oskara» nomināciju šis joku plēsējs būtu pelnījis par režisora Mišela Gondrija 2004. gada filmu «Gaišo atmiņu mūžīgais starojums» (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), kurā Kerijs tēlo kautrīgu, klusu vecpuisi.

Džims Kerijs filmā «Gaišo atmiņu mūžīgais starojums»
Džims Kerijs filmā «Gaišo atmiņu mūžīgais starojums» Foto: publicitātes
 
Foto: Ekrānšāviņš

Stīvs Bušemi

Stīvs Bušemi (Steve Buscemi 1957) ir viens no deviņdesmito gadu pamanāmākajiem aktieriem (Trakie suņi, Armagedons, Con Air), taču ne reizi nav nominēts «Oskara» balvai. Visdrīzāk viņš būtu to pelnījis par lomu brāļu Koenu krimināldetektīvā «Fargo», kurā tēlo noziedznieku Karlu Šovalteru.

Starp citu, aktrisei Frēnsisai Makdormandai, kas «Fargo» tēlo galveno sieviešu lomu - vismaz septītajā grūtniecības mēnesī esošu policisti, gan tika «Oskars».

Stīvs Bušemi filmā "Frago"
Stīvs Bušemi filmā "Frago" Foto: publicitātes
 
Foto: Ekrānšāviņš

Hjū Grants

Britu kinoaktieris Hjū Grants (Hugh Grant, 1960) ir lielisks viena profila aktieris (stalto, romantisko vīriešu lomas), taču, tiklīdz viņam jāiziet no savas komforta zonas, tā sākas problēmas. Viņš pats to atzinis. Iespējams, «Oskara» nomināciju būtu pelnījis par lomu 2000. gada filmā «Sīkie blēži» («Small Time Crooks»)...

"Sīkie blēži"
"Sīkie blēži" Foto: publicitātes

 
Foto: Ekrānšāviņš

Emīlija Blanta

Britu aktrise Emīlija Blanta (Emily Blunt, 1983) ir viena no labākajām savas paaudzes aktrisēm. Pavisam nesen par lomu filmā «Sicario» viņa saņēma četras «Golden Globe» nominācijas, taču līdz «Oskara» nominācijām tā arī vēl nav tikusi. Viņa jau būtu pelnījusi nomināciju, kaut vai par otrā plāna lomu filmā «The Devil Wears Prada» («Sātans Pradas brunčos»).

Emīlija Blanta filmā «Sātans Pradas brunčos»
Emīlija Blanta filmā «Sātans Pradas brunčos» Foto: publicitātes

 
Foto: Ekrānšāviņš

Alans Rikmens

Britu kino un teātra aktieris Alans Rikmens (Alan Rickman, 1946–2016), kurš šā gada sākumā 69 gadu vecumā miris ar vēzi, tā arī palicis bez nominācijas prestižajai kino balvai.

Rikmena karjera aizsākās teātrī, taču starptautisku atpazīstamību viņš ieguva 1988. gadā ar vācu terorista Hansa Grūbera lomu spraiga sižeta kinolentē «Die Hard» («Cietais rieksts»). Par šo lomu, visticamāk, viņš tomēr būtu pelnījis kaut vai nomināciju kā otrā plāna aktieris!

Rikmens ieguva jaunu fanu paaudzi, atveidojot profesora Strupa lomu «Harry Potter» («Harijs Poters») fantāzijas filmās no 2001. līdz 2011. gadam.

Alans Rikmens filmā «Cietais rieksts»
Alans Rikmens filmā «Cietais rieksts» Foto: publicitātes

 
Foto: Ekrānšāviņš

Mega Raiena

Amerikāņu aktrise Mega Raiena (Meg Ryan, 1961) ir viena no spilgtākajām 80. un 90. gadu romantisko filmu aktrisēm. Atskatoties uz viņas karjeru, jāsaka, ka vismaz vienu nomināciju jau šī dāma būtu pelnījusi. Kaut vai par Sallijas lomu romantiskajā filmā ar Biliju Kristelu «Kad Harijs satika Salliju» (When Harry Met Sally).

Mega Raiena filmā "Kad Harijs satika Salliju"
Mega Raiena filmā "Kad Harijs satika Salliju" Foto: publicitātes
 
Foto: Ekrānšāviņš

Mia Farova

Režisora Vudija Alena (Woody Allen) mūza, amerikāņu aktrise Mia Farova (Mia Farrow, 1945) tā arī nav tikusi pie savas «Oskara» nominācijas, kamēr daudzi citi Vudija Alena filmu aktieri gan. Vēl pirms iepazīšanās ar Alenu Farova bija spoža Holivudas zvaigzne, tāpēc noteikti būtu pelnījusi ieiet «Oskaru» nominantu klubiņā par lomu 1968. gada Romāna Polaņska filmā «Rosemary's Baby» («Rozmarijas bērns»)

Mia Farova filmā «Rozmarijas bērns»
Mia Farova filmā «Rozmarijas bērns» Foto: publicitātes
 
Foto: Ekrānšāviņš

Donalds Sazerlends

Kanādiešu aktieris Donalds Sazerlends (Donald Sutherland, 1935) ir neapšaubāmi lielisks ļaundaris «Bada spēļu» franšīzes filmās, viņa kontā ir ļoti daudz lomu, sākot ar sešdesmitajiem gadiem. Varbūt problēma ir tā, ka viņš ir kanādietis? Tāpat kā Džims Kerijs? Par lomu 1991. gada Olivera Stouna filmā «JFK» jau nu Akadēmijas locekļi viņam varēja piešķirt kādu nomināciju.

Donalds Sazerlends Olivera Stouna filmā «JFK»
Donalds Sazerlends Olivera Stouna filmā «JFK» Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu