Miris elektroniskās mūzikas dueta LFO līderis Marks Bels (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ierakstu izdevniecība «Warp Records» apstiprinājusi faktu, ka 43 gadu vecumā mūžībā aizgājis viens no britu elektroniskās deju un tehno mūzikas dueta «LFO» dalībniekiem Marks Bels (Mark Bell). Nāves cēlonis - komplikācijas pēc operācijas.

«Ar lielām skumjām mēs paziņojam par Marka Bela aiziešanu mūžībā,» raksta izdevēji.

Duets «LFO» izveidojās astoņdesmito gadu beigās Jorkšīrā un tiek uzskatīts par elektroniskās deju un tehno mūzikas pionieri. Kopā ar Belu projektā darbojās arī Gez Varley, kurš «LFO» pameta deviņdesmito gadu vidū.

«LFO» diskogrāijā ir trīs albumi - «Frequencies» (1991), «Advance» (1996) un «Sheath» (2003), par kuru esam rakstījuši arī TVNET slejās (skat. resursus).

LFO
LFO Foto: Publicitātes foto

Bels cieši sadarbojies ar islandiešu dīvu Bjorku, līdzprducēdams vairākus viņas albumus, to skaitā 1997. gada «Homogenic».

Bjorka sociālajos tīklos pievienojās līdzjūtībām par Bela nāvi, publicējot saiti uz «LFO» dziesmu «Love Is The Message».

Sadarbojies arī ar «Depeche Mode», producējot albumu «Exciter».

Bels izdevis mūziku arī ar segvārdu Clark.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu