Piecas debijas filmas nominētas balvai «Eiropas atklājums 2014»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Kinoakadēmija (EKA) nosaukusi nominantus balvai «Eiropas atklājums 2014» jeb «Prix FIPRESCI», kas katru gadu tiek pasniegta jaunam un perspektīvam režisoram par pirmo pilnmetrāžas mākslas filmu, informē nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris.

Nominantu vidū ir spāņu režisora Karlosa Markesa-Marseta filma «10,000 KM», Lielbritānijas režisora Janna Demandža filma «71», kā arī ukraiņu režisora Miroslava Slabošpickija filma «Cilts». Balvai nominēta arī spāņu režisora Fernando Franko filma «Ievainots» un Francijas režisoru Marī Amašukeli, Klēras Burgē un Samuela Teisa kopdarbs «Burziņa meitene».

Šā gada nominācijas noteikusi komisija, kuras sastāvā ir EKA valdes locekļi Ilans Žirārs un Dagmāra Jākobsena no Vācijas, EKA biedri Pauls Negoesku no Rumānijas un Hosē Luiss Sjenfuegoss no Spānijas, kā arī FIPRESCI, Starptautiskās Kinokritiķu federācijas, pārstāvji Kšištofs Kvjatkovskis no Polijas, Marko Spanjoli no Itālijas un Nīls Jangs no Lielbritānijas.

Jau ziņots, ka 13. decembrī Rīgā norisināsies Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija un tas ir rosinājis Latvijas kino profesionāļus iespējami daudzveidīgi prezentēt Latvijas kino starptautiskajā vidē. Decembrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā notiks Latvijas nacionālais filmu festivāls «Lielais Kristaps 2014», tiks rādīta Eiropas Kino akadēmijas balvai nominēto filmu programma un retrospektīva, Ziemeļeiropas bērnu un jauniešu filmu programma, filmu festivāla «2Annas» sarūpētas filmu programmas un īpaši scenāristiem veltīts nozares pasākums, kā arī Nacionālā kino centra sagatavota plaša festivāla industrijas programma - lekcijas un radošās darbnīcas pasaules klases kino nozares pārstāvju vadībā. Gada nogalē Rīgā pulcēsies ārvalstu kino profesionāļi, lai ar Latvijas kino industrijas pārstāvjiem veicinātu starptautisku kopprojektu rašanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu