Vējonim «Vaivaros» var nākties pavadīt divas trīs nedēļas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc analoģijas ar citiem pacientiem, kuri varētu būt līdzīgā stāvoklī, līdzīgā programmā, kurss varētu būt divas, varbūt trīs nedēļas, tā raidījumam «LNT Ziņas» piektdien vērtēja rehabilitācijas centra «Vaivari» valdes loceklis Artūrs Bērziņš, komentējot, cik ilgi Valsts prezidentam Raimondam Vējonim varētu būt jāuzturas «Vaivaros».

Savukārt

kardioķirurgs Romans Lācis vērtēja, ka rehabilitācija varētu ilgt vienu divas nedēļas.

«Ja parēķinām - no 18.janvāra ir visa šī slimība. Domāju, jebkurš cilvēks grib mājās un ierastajā dzīvē atpakaļ,» vērtēja Bērziņš. Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā Vējonis pavadījis aptuveni piecarpus nedēļas.

Lai arī vēl labu laiku pēc operācijas Raimonds Vējonis uzturējās intensīvās terapijas nodaļā, šobrīd

ārsti viņa atlabšanas dinamiku raksturo kā pārliecinoši pozitīvu.

Sirds ķirurgs Romāns Lācis ir pārliecināts –

ārstēšanās kursa noslēgumā gaidāma pilnīga atlabšana.

Arī LTV «Panorāma» vēsta, ka, pēc ārstu teiktā, prezidenta veselības stāvoklis pārliecinoši uzlabojas, un, iespējams, jau pēc pāris nedēļām viņš varēs doties mājās.

Vējonis bija viens no septiņiem pacientiem, kurš piektdien līdz plkst.12 iestājies Vaivaru rehabilitācijas centrā. Viņš no Stradiņiem atvests ātrās palīdzības automašīnā, kas esot ierasta prakse, ja pacients no vienas ārstniecības iestādes tiek nogādāts uz otru.

Prezidents ievietots 4. nodaļā, kurā tiek īstenota neirorehabilitācijas programma.

Lācis ir pārliecināts, ka prezidents pilnībā atveseļosies, un norāda, ka prezidentam jau vēlamas, piemēram, pastaigas svaigā gaisā, lai pamazām atsāktu fiziskas aktivitātes. «Medicīniski drīkst un vajag atsākt savu aktivitāti, varbūt nevajag uzreiz pirmajās dienās, uz visiem tas attiecas, nodarboties ar sportu,» sacīja Lācis.

Slimnīcā gan atzīst – rehabilitācijas laiks katram pacientam atšķiras, tāpēc, iespējams, prezidenta apsardze pie Nacionālā rehabilitācijas centra «Vaivari» tomēr dežurēs ilgāk par nedēļu vai divām.

Pats

Vējonis intervijā LTV paudis gatavību iespēju robežās pildīt prezidenta pienākumus.

«Man regulāri notiek tikšanās ar Ministru prezidentu Kučinska kungu, arī šonedēļ mēs tikāmies, pārrunājām valdības pieņemtos lēmumus, aktuālos darbus, kā Eiropadomē ir gājis, un uzturu sakarus ar Saeimas spīkeri Mūrnieces kundzi.

Valsts nav apstājusies, lēmumi tiek pieņemti, likumi tiek izsludināti, otrreizējās caurskatīšanas pieprasījumi tika izskatīti no manas puses,»

norādīja Vējonis.

Līdztekus sirds ķirurģijas rehabilitācijas programmai Vējonim gan pagaidām jāturpina arī ārstēšanās ar antibiotikām.

Vējonis slimnīcā nonāca 18.janvārī pēc tam, kad, kā pats atzīst, slims gājis uz darbu un iedzīvojies pamatīgās veselības problēmās. Mediķi Vējonim konstatēja sepsi, kas skāra sirds vārstuli, tāpēc bija nepieciešama nopietna sirds operācija, kuras laikā bojātais vārstulis tika aizstāts ar protēzi.

Piektdien Valsts prezidents no Stradiņa slimnīcas tika izrakstīts. Ārstējošie ārsti secinājuši, ka prezidenta stāvoklis uzlabojies tiktāl, ka atrašanās slimnīcā vairs nav nepieciešama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu