Latgales rokmūziķim Sovvaļnīkam jauna dziesma (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Pēc dažu gadu klusēšanas par piederību latviešu rokmūzikas skatuvei atgādina latgaliešu mūziķis Sovvaļnīks (Ingars Gusāns). «Brīžiem ir tāds nogurums no zinātniskā un organizatoriskā darba, ka gribas uzspēlēt kaut ko tradicionālu un vēlams smagu, lai atbrīvotos no visa liekā un iegūtu jaunu enerģiju,» saka Sovvaļnīks. Tā arī ir radusies dziesma «Sāta», kuras mūzikas autors ir Sovvaļnīks, savukārt dzejas autore ir viena no latgaliešu pazīstamākajām dzejniecēm Anna Rancāne, kura šogad svinēja savu 55 gadu jubileju.

Dziesma «Sāta» aktualizē folklorā balstīto ideju, ka dzīvē viss notiek cikliski. Šajā pasaulē nepārtraukti kaut kas aiziet, bet tā vietā ātrāk vai vēlāk nāk jaunais. Pārmaiņu procesā ir jārod sevī spēks bez nolemtības palaist zūdošo, novērtēt paliekošo un pieņemt jauno. Teksta izpildījums un mūzika to tikai paspilgtina, izceļot cilvēkā un pasaulē esošās pretrunas, arī ļaušanos nerimstošai kustībai.

Dziesma ir ierakstīta sadarbībā ar Latvijā pazīstamiem skaņu režisoriem Gintu Lundbergu un Gintu Stankeviču. Ierakstā piedalās Sovvaļnīka grupas biedri – Māris Lovniks (ģitāra), Artūrs Meļnikovs (bass) un Vadims Meļuščenkovs (bungas).

Jāatgādina, ka arī iepriekšējais Sovvaļnīka albums «Bolts susātivs» bija veltīts pazīstamam latgaliešu un latviešu dzejniekam Antonam Kūkojam un iznāca 2010. gada nogalē.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu