"Bildes" turpinās ar jauno grupu un veterānu koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau 10. gadu pēc kārtas mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" programmā iekļauts arī jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojektu koncerts, kam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi. Šis koncerts - 27.oktobrī plkst. 19 Rīgas Kongresu namā, informē festivāla rīkotājs "Bilžu birojs", informē Tija Auziņa, "Bilžu biroja" direktore.

Kā ierasts, šajā koncertā jaunie mūziķi uzstājas ar divām dziesmām. Viena no tām ir viņu oriģināldziesma, otra - jaunā aranžējumā veidota kāda "Bilžu" veterāna dziesma, ar ko kopā tā tiek arī izpildīta.

"re:public" un "Gella"

Grupas "re:public" solists Jānis Rībens, uz kuru (kopā ar grupu) var attiecināt zīmīgo teicienu "dzimis "Bildēs"", pirmoreiz festivālā uzstājās 2002. gadā kopā ar Aigaru Voitišķi un Ingu Ulmani. Šogad mākslinieks kā veterāns festivāla jauno grupu un "Bildēs" sevi jau apliecinājušo mūziķu koncertā piedalīsies kopā ar melodiskā indie poproka grupu "Gella". J. Rībens savu pirmo uzstāšanos festivālā raksturo kā grupas "re:public" ugunskristības:

"Tā bija ļoti nopietna uzstāšanās ar prasīgu un cienījamu publiku.

Būtībā "Bilžu" jauno grupu koncerts mūziķiem sniedz iespēju prezentēt sevi un savas muzikālās idejas plašai auditorijai. Turklāt zināšanas, ko gūsti, muzicējot ar kādu jau pieredzējušu mākslinieku, ir neatsverama vērtība." J. Rībens atzīst, ka, strādājot ar grupu "Gella", viņam rodas lieliska iespēja pavērot no malas to, ko pats reiz ir mācījies, lai muzikāli attīstītos un gūtu panākumus. "Mēģinājumi ir radoša spara pilni, tāpēc priekšnesums koncertā sagādās jauku pārsteigumu," uzskata J. Rībens.

Rutulis un "T-Band"

Savukārt Normunds Rutulis, kurš festivālā uzstājies ar tādiem kolektīviem kā "Zvaigžņu zagļi" (1991), "Black Jack" (1993), "Excess" (1997) un vēlākos gados bijis kārtīgs darbaudzinātājs jaunajām grupām "Medo" un "Into One", šogad priecēs klausītājus, veidojot kopīgu priekšnesumu ar Māri Grigali un šovā "OKartes skatuve" popularitāti guvušo apvienību T-Band. N. Rutulis atklāj, ka ar jauniešiem vienmēr ir patīkami uzstāties: "Tā ir jauna pieredze arī man, jo "jaunajiem" piemīt pavisam cita domāšana un muzikālās pasaules uztvere." Mūziķis stāsta, ka savas karjeras pirmsākumos arī viņa mērķis bija uzstāties "BILDĒS": "Tas bija viens no tā laika populārākajiem un prestižākajiem festivāliem. Tiesa, jāatzīst, ka pirmie koncerti (tostarp ar grupu "Excess") bija pozitīvā nozīmē ļoti smieklīgi - tā laika uzstāšanās saistās ar jauneklīgu biklumu un lepnumu par to, ka esi uz skatuves." N. Rutulis atklāj, ka šogad festivālā kopprojekta ietvaros dziedās dziesmu, ko 1997. gadā M. Grigalis uzrakstīja kā īpašu veltījumu "BILDĒM". "Šo dziesmu kopš tiem laikiem vairs neesmu dziedājis, tāpēc gaidāmā uzstāšanās ar M. Grigali un enerģisko T-Band, manuprāt, būs divtik interesanta un emocijām piestrāvota," tā N. Rutulis.

"Double Faced Eels" un "The Afternoon"

Turpretī grupas "Double Faced Eels" (DFE) solists Mārtiņš Gailītis jeb Marka, kurš sevi ar grupu veiksmīgi pieteica "BILDĒS" 2004. gadā, uzstājoties kopā ar Olgu Rajecku, šogad kā veterāns sagatavojis priekšnesumu ar jauneklīgo pankroka apvienību "The Afternoon". Marka uzskata, ka jauno grupu un veterānu koncerta koncepcija ir labi pārdomāta, jo jaunajiem mūziķiem tiek dota iespēja sastrādāties ar māksliniekiem, kuri jau kādu laiku ir "lauzuši skatuves dēļus". Markam pirmā uzstāšanās "BILDĒS" saistās ar lielu atbildības nastu, jo priekšnesuma formāts - divas dziesmas - viņaprāt, liek sagatavoties īpaši rūpīgi. Viņš stāsta, ka šogad pats ironiskā kārtā kļuvis par veterānu, un atzīst, ka ar grupu "The Afternoon" ir viegli strādāt, jo DFE un "The Afternoon" daiļrades stils ir līdzīgs. "Ļoti priecē novērojums, ka visi grupas puiši ir uz viena viļņa - visiem acis spīd. Galvenais - turpināt mūzikā saglabāt šo jaunības enerģiju, tad sekos arī lielāki panākumi," domā Marka.

Jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojektu koncertā uzstāsies arī Akmeņi & Guntis Veits, Ar Basām Kājām & Marts Kristiāns Kalniņš, BILDE & Liene Šomase, Blacksmith & Ieva Akuratere, CanZone & Kaža, Galaxy Bosons & Gustavo, H.E.D.A.K.E & Guntars Mucenieks, The Highway & Lauris Valters, Kailā Patiesība & Rolands Ūdris, Karmafree & OZOLS, Mad Dry & Jānis Stībelis, Mākoņstūmēji & Zigfrīds Muktupāvels, Miglas asni & Juris Kaukulis, The Next Ones & Artis Dvarionas, STRONG MINT & Gundars Rullis, Varavīksnes stallis & Fredis, WILDBORN & Normunds Pauniņš.

Koncertu vadīs Andris Freidenfelds.

Koncertu biļetes - www.bilesuparadize.lv un "Biļešu paradīzes" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu