Robežsargi apmierināti ar darba rezultātiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daugavpils robežsardzes pārvalde 16.janvārī atskaitījās par paveikto. 2007. gada galvenais uzdevums – pievienošanās Šengenas līgumam, ir veiksmīgi izpildīts.

Robežsargi veikuši vairākus ar to saistītus pasākumus, realizēja dažus ar robežas tehnisko nodrošinājumu saistītus projektus. Latvijas robežsardzes priekšnieka vietnieks pulkvedis Konstantīns Šarigins, noklausījies atskaiti, Daugavpils pārvaldes darbu novērtēja pozitīvi.

Pagājušajā gadā projekta "Schengen Facility" ietvaros Daugavpils robežsargi iegādājušies 20 vieglās un 7 vidējas kravnesības automašīnas, 16 mikroautobusus, vienu autobusu, 5 motociklus, 10 kvadraciklus, 6 sniega motociklus, 2 motorlaivas, 2 traktorus ar speciālām iekārtām, kā arī nepieciešamo ekipējumu. Piedrujas un Silenes robežpunktos ierīkoti helikopteru nosēšanās laukumi.

Robežsardzes darbā svarīga loma ir kinoloģiskajam dienestam. Pārvaldē ir 45 suņi, četrkājainos palīgus nācies izmantot aptuveni 2500 reizes. Vairāk nekā 40 000 gadījumu suņi izmantoti cilvēku pārbaudei.

Attīstījusies arī starptautiskā sadarbība. Daugavpils pārvaldes robežsargi piedalījās misijās Slovēnijā, Vācijā, Ukrainā, Slovākijā, Ungārijā, Moldovā. Šogad viņi Daugavpili pārstāvēs misijā Kosovā.

Robežsargi aktīvi piedalījās arī sabiedriskajā dzīvē – organizēja tehnikas demonstrēšanu un reklamēja kinoloģiskā dienesta darbu. Daugavpils 16. vidusskolā nodarbībās skolēni iegūst pirmās robežsarga profesijas iemaņas.

Daugavpils pārvaldes priekšnieks pulkvedis Leonards Doniķis, apkopojot pērnā gada rezultātus, atzīmēja, ka, lai gan gūti labi rezultāti, darba vēl ir daudz. Pirmām kārtām robeža jāuztur saskaņā ar Šengenas līguma normām. Īpaša vērība jāveltī "zaļajai robežai" starp Latviju un Baltkrieviju, turklāt jāseko situācijai arī uz Latvijas un Lietuvas robežas. Pulkvedis K. Šarigins uzsvēra, ka pašlaik liela loma ir sadarbībai ar Lietuvas kolēģiem. Piemēram, uz robežas ar Igauniju jau darbojas kopīgas patruļas. Tagad šāds līgums jāparaksta arī ar lietuviešiem.

Robežsardzes pārvaldes vadība apbalvoja 2007. gada labākos darbiniekus.

***

statistika

Diennaktī vidēji dežurēja

166 robežsargi

2007. gadā pārbaudīti:

1 285 801 cilvēks

601 192 transportlīdzekļi

319 pasažieru vilcieni

9716 preču vilcieni

Fiksēti 2048 nelikumīgas robežas šķērsošanas gadījumi, t.sk. – 1504 uz Latvijas un Baltkrievijas un 544 – uz Latvijas un Lietuvas robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu