Pirms Ivanovas slepkavības aizmidzināti viņas suņi (57)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzfunkcionālās halles "Arēna Rīga" līdzīpašnieka Igora Ivanova sievas, zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavības naktī viņas mājā mītošie suņi - Kaukāza aitu suns un rotveilers - ar kādas, visticamāk, ēdienam piejauktas ķīmiskas vielas palīdzību bijuši aizmidzināti, raksta laikraksts "Čas".

Kā atzīmē laikraksts, tas liecina, ka slepkavība varētu būt plānota ilgi un rūpīgi, turklāt slepkavības organizētāji labi pazinuši upura dzīvesvietu, par ko liecinot arī fakts, ka pirms slepkavības tikusi atslēgta īpašuma apsardzes signalizācija.

Jau ziņojām, ka Ivanova tika nogalināta naktī uz 7.janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē savas privātmājas pagalmā. Uzbrucējs no pagaidām nezināma ieroča, kas varētu būt mazāks nekā deviņu milimetru kalibra, uz sievieti izšāvis sešas reizes. Nozieguma izdarīšanas vakarā Ivanova atgriezās no Spānijas, bet viņas vīrs īsi pirms tam devies uz Krieviju.

Policijas darbinieki oficiāli izvirzījuši divas versijas par slepkavības iemesliem - vai nu tas bijis laupīšanas uzbrukums, vai arī slepkavība saistīta ar sievietes uzņēmējdarbību. Policija pēta arī versiju, vai slepkavība varētu būt saistīta ar nogalinātās vīra uzņēmējdarbību un viņa pagātni, taču tā neesot izvirzīta kā pamatversija.

Tiesībsargi par slepkavības pastrādāšanu ir aizturējuši 1957.gadā dzimušo Ludvigu Antonovu, kurš vairākus gadus ir pavadījis ieslodzījuma vietās. Antonovu policija izsekoja pa sniegā atstātajām pēdām un aizturēja vairāku kilometru attālumā no nozieguma vietas. Rīgas rajona tiesā nolēma Antonovu apcietināt, bet viņa advokāts Egons Rusanovs iesniedzis sūdzību par šo lēmumu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētā saistību ar noziegumu apliecinot likumsargu veiktās analīzes, arī uz viņa rokām konstatēti šaujampulvera kvēpi, kādi parasti paliek pēc šāviena.

Tāpat ir izskanējis, ka Ivanovai bija romantiskas attiecības ar koncertaģentūras "Queen Of Stage" direktoru Ojāru Grasmani, kurš vēl pirms slepkavības policiju esot informējis, ka sievietes drošības "situācija ir nepatīkama". Savukārt Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" ziņoja, ka Ivanovam un Grasmanim bijusi asa vārdu pārmaiņa.

Ivanova advokāts Guntars Antoms atzina, ka Ivanovi bija sagatavojuši visus šķiršanās dokumentus, taču, pēc advokāta domām, šis fakts gan nekādi neesot saistīts ar slepkavību. Lūgts komentēt publiski izteikto versiju par slepkavības saistību ar iespējamo mīlas trīsstūri, Antoms norādīja, ka nav pieredzēts, ka tiek nogalināta tā persona, "kura ir trīsstūra virsotnē". Loģiskāk būtu atbrīvoties no sava konkurenta, nevis no iekārojamās personas, uzskata advokāts.

Antoms arī apšaubīja, ka aizturēts īstais slepkava. Advokātam neesot aizdomu, kas varētu būt slepkavības organizētāji, tomēr viņš nekad agrāk nav dzirdējis, ka čigānu tautības pārstāvji veic pasūtījuma slepkavības.

Kopš Ivanovas slepkavības aģentūrai LETA nav izdevies sazināties ar Grasmani. Koncertaģentūras "Queen of Stage" pārstāve Agrita Bikaviņa aģentūrai LETA pieļāva iespēju, ka Grasmanis ir izbraucis no Latvijas. Viņš esot izvēlējies pašlaik neatklāt savu atrašanās vietu.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) atzina, ka policijas rīcībā jau izmeklēšanas sākumā bija informācija par Ivanovas un Grasmaņa attiecībām. Tieši tāpēc viņš aģentūrai LETA jau iepriekš uzsvēris, ka informācija par draudiem saņemta no ģimenei "tuvumā esošiem" cilvēkiem. Sīkāku informāciju par izmeklēšanas gaitu ministrs nesniedza.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu