«Rīgas biržā» varēs iepazīt aborigēnu kultūru

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mākslas muzejā «Rīgas birža» 5.martā ģimenes ar bērniem varēs iepazīt aborigēnu kultūru, informē muzejā. Ģimenēm ar bērniem vecumā no 4 līdz 12 gadiem būs iespējams uzzināt Austrālijas aborigēnu kultūrai raksturīgo, izpētot interesantākos izstādē aplūkojamos eksponātus muzeja speciālista vadībā.

Muzejs norāda, ka Austrālijas aborigēnu kultūrā mūzikai ir īpaša nozīme. Muzikāls pavadījums tiek izmantots dažādās dzīves situācijās, lai mācītu par cilvēka vietu pasaulē, dabu un pārdabisko. Jau agri bērni tiek iedrošināti dziedāt un dejot, darot ikdienas darbus, savukārt kļūstot vecākiem, viņi mācās dziesmas, kas saistītas ar noteiktās cilts vēsturi un mitoloģiju. Tādēļ izstādes «Papuasu un Aborigēnu māksla» laikā ģimenes tiks rosinātas iepazīt aborigēnu kultūru ar skaņu palīdzību, piedaloties muzikālās radošajās darbnīcās.

Tāpat nodarbības laikā ģimenes tiks gaidītas muzeja pedagoģiskajās «Mazās skolas» telpās, kur piedalīsies muzikālā radošajā darbnīcā mūziķes Ingunas Rubenes vadībā. Tās laikā kopā ar nodarbības vadītāju lasīsim Austrālijas aborigēnu sapņu laika stāstus, kopīgi izspēlējot to sižetu ar dažādu perkusiju palīdzību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu