"Berimora kino" festivālā būs bērnu animācijas darbnīca

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

6.Rīgas starptautiskajā bērnu filmu festivālā "Berimora kino" bērniem būs iespēja piedalīties animācijas darbnīcā.

Četras dienas, no 17.marta līdz 20.martam, Rīgas Mākslas skolā divas bērnu grupas mācīsies, kā top animācijas filmas.

Bērnu grupas mainīsies ik dienu, tāpēc piedalīties varēs visi, arī tie, kuri dzīvo tālāk no Rīgas. Lai mazākajiem nebūtu grūti izsekot animācijas tapšanas līkločiem, bērni darbosies pa vecuma grupām no sešiem līdz deviņiem gadiem un no 10 līdz 13 gadiem, norādīja animācijas darbnīcu pārstāve Sonora Broka.

Animācijas darbnīcas beigās no visu bērnu darbiem tiks izveidota filma, kas bērniem un vecākiem tiks demonstrēta "Berimora kino" festivāla pēdējā dienā uz lielā ekrāna.

Lai piedalītos animācijas darbnīcā, bērniem jāuzzīmē stāsts deviņās bildēs, kur galvenajā lomā būtu Berimors, informēja Broka. Līdz 9.martam stāsts jānosūta Starptautiskajam kino centram, jānorāda arī vārds un telefona numurs.

Jau ziņots, ka no 17.marta līdz 25.martam Rīgā norisināsies festivāls "Berimora kino", kura laikā skatītājiem būs iespēja redzēt Dānijas bērnu filmas "Paldies!" un "Templiešu bruņinieku dārgumi", Somijas filmas "Una un Nūks" un "Pelikāncilvēks", kā arī Igaunijas filmu "Rūdis".

No Norvēģijas bērnu filmām festivālā tiks demonstrēti kinodarbi "Olsena junioru banda cirkā" un "Sveins un žurka", Zviedrijas filma "Loranga, Masarīns un Dartanjans", bet no pašmāju filmām tiks demonstrētas filmas "Medības" un "Pasmaidi, draugs!".

"Berimora kino" festivāla filmas tiks demonstrētas kinoteātrī "Rīga", un tās tiks tulkotas latviešu valodā.

Filmas vērtēs bērnu žūrija, kas piešķirs galveno festivāla balvu "Berimora Lielo spilvenu", bet skatītāju visvairāk iecienītā filma saņems "Berimora Mazo spilvenu".

Bērnu žūrijas pienākums būs deviņu dienu laikā noskatīties deviņas filmas, kā arī lemt par balvas piešķiršanu. Uzvarētāji tiks apbalvoti 24.martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu