Tatušku jaunais piegājiens (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šoreiz krievietes solās latvju klausītājus nepievilt.

Krievu supergrupas t.A.T.u. uzstāšanos latvju zemē līdz šim vajadzēja redzēt jau trīsreiz. Divas no tām, ieskaitot Eirovīziju, abas kaprīzās jaunkundzes tiešām ieradās, vienu – ne. Nu klāt kārtējais to piegājiens – 12. aprīlī paredzēts tatušku koncerts Ķīpsalas hallē.

Ar internacionālu sastāvu

Pašlaik komerciāli veiksmīgākais un populārākais Austrumeiropas popmūzikas projekts pasaules mūzikas tirgū t.A.T.u. Ķīpsalas hallē ieradīsies sava pēdējā albuma Dangerous And Moving turnejas ietvaros.

Līdzās t.A.T.u duetam – brunetei Jūlijai Volkovai un rudmatei Ļenai Katinai – uz skatuves kāps pavadošā grupa sešu augstas klases mūziķu sastāvā, kuru nacionālā piederība sniedzas no Krievijas līdz ASV. Koncertā tiks izpildīts jaunais repertuārs, kā arī dziesmas no iepriekšējā albuma 200 km/h In The Wrong Lane, kas pārdots vairāk nekā piecu miljonu eksemplāru tirāžā visā pasaulē. Arī jaunā ripa itin labi kotējas dažādu valstu topos, un tatuškas ir piespiedušas atzīt pat visrūdītākos kritiķus, ka tomēr nav tikai vienas dienas projekts.

Koncerts apdrošināts

Pirms vairākiem gadiem tatuškas kopā ar vairākiem pazīstamiem krievu izpildītājiem jau uzstājās Ķīpsalas hallē, taču tad viņas vēl bija tikai krievu mūzikas cienītājiem interesants divu jaunu lesbiešu duets. Pēc Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla Rīgā 2003. gadā duets bija solījies pie mums ierasties ar koncertu, taču pasākums tika atcelts. Tāpat kā atkārtoti pieteiktais. Līdz ar to rodas pamatotas bažas, vai grupa nepiemānīs savus fanus vēlreiz?

Koncerta organizētāju Propeller Productions vadītājs Ervīns Zants šādu iespējamību nepieļāva. "Šoreiz tas ir pavisam cits t.A.T.u. – ar citu menedžmentu, citu producentu kompāniju. Šobrīd grupa ir reāli internacionāli mākslinieki, tie vairs nav tikai krievu mūziķi. Parakstīta četrpusēja vienošanās [par koncerta organizēšanu], tas vis nav tikai kaut ko nokārtot mutiskā līmenī, kad koncerta cena mainās ik stundu. Bez tam – koncerts ir apdrošināts pret atcelšanu," skaidroja Ervīns. Biļešu tirdzniecība šobrīd noris uz urrā: jau pārdotas aptuveni divas trešdaļas biļešu. Plānots, ka tatuškas spēs savākt pilnu klausītāju zāli, un pašlaik viss liecina, ka tā arī būs.

Lesbietes, kas mīl puišus

Pašlaik t.A.T.u. tiešām pārvērties par nopietnu projektu. Atbrīvojušās no sava producenta Ivana Šapovalova, meitenes atbrīvojās arī no tā uzspiestā lesbiešu imidža un iznāca sabiedrībā ar saviem draugiem.

Savukārt jaunā albuma ierakstīšanā, producēšanā un dziesmu komponēšanā piedalījušies visaugstākās klases mūziķi. Piemēram, Friend Of Floe autori ir Stings un Deivs Stjuarts (Eurythmics), turklāt Stings ierakstā ir iespēlējis arī basģitāru. Stīgu aranžējumus veidojis Ričards Kārpenters, 70. gadu popmūzikas ikonas "The Carpenters" dibinātājs un dalībnieks.

Dangerous & Moving dziesmu muzikālā amplitūda ir plaša – no enerģētiskiem klubu hitiem līdz emocionālām balādēm.

"Mēs visu darām, lai iepriecinātu mūsu fanus – jaunais albums, videoklipi un koncerti – tas viss ir mīlestības apliecinājums viņiem. Mēs atdodam cilvēkiem ļoti daudz enerģijas, un viņi sniedz mums tikpat daudz atpakaļ," saka Jūlija Volkova.

"Mums patīk darīt to, ko vēlamies. Daudzi pret mums izturas apmēram tā: "Jums nevajadzētu darīt šo, jums nevajadzētu darīt to un jums nevajadzētu uzvesties tā." Taču ziniet, mēs esam tādas, kādas esam, un mēs nedzīvojam bailēs vai atkarībā no kāda. Tāpēc, ja kaut kā uzvedamies, tas vienkārši ir tā, kā jūtam un kādas esam pašas.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu