Deivida Getas superšovs jau šonedēļ (28)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Deivida Getas fenomens slēpjas ne tikai apstāklī, ka viņš ir viens no pirmajiem dīdžejiem, kas savas uzstāšanās spēja pacelt līdz tādu šovu līmenim, kas sapulcē pilnas arēnas un stadionus. Nenoliedzami šo fenomenu sekmējusi sadarbība ar neskaitāmām slavenībām un spilgtu vokālu izvēle. Tai pašā laikā viņš allaž lielu uzmanību pievērsis oriģinālu video izveidei, kas ne tikai ir piedeva pašai kompozīcijai, bet bieži vien bagātina, paceļot pavisam citā emociju līmenī. Ne velti Getas videoklipi YouTube vietnē kopumā skatīti vairāk nekā 2 miljardus reižu.

 
Foto: Publicitātes foto

10. David Guetta «Just One Last Time ft. Taped Rai» (88 138 720 skatījumu)

Kompozīciju iedziedājis zviedru vokālais duets Taped Rai. Savukārt videoklipu uzņēma režisors Kolins Tillijs, kurš ir scenāriju un klipu autors veselai virknei popmūzikas zvaigžņu – Džastinam Bīberam, Enrikem Iglesiasam, Džastinam Timberleikam, 50 Cent, Usher, Puff Daddy, Lil Wayne utt.

 
Foto: Publicitātes foto

David Guetta ft. Skylar Grey «Shot Me Down»

Priekšpēdējā top10 vietā ierindojusies kompozīcija, kuras pamatā dziesma «Bang Bang (My Baby Shot Me Down)». Oriģinālā to 1966.gadā iedziedāja Šēra, taču sabiedrībai tā bija labāk pazīstama Nensijas Sinatras versijā. Tagad vokālam Geta pieaicināja amerikāņu dziedātāju Skailāru Greju. Viņa palīdzēja Eminemam un Riannai sarakstīt trīs versijas slavenajai dziesmai «Love The Way You Lie». Tāpat viņa sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Kristina Agilera, Dr.Dre, Fort Minor un T.I.

Arī šis video tapis komiksu grāmatu animācijas stilā.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

8. David Guetta ft. Taio Cruz, Ludacris «Little Bad Girl» (134 898 560 skatījumu)

Vēl viena Getas kompozīcija, kurā piedalās divi vokāli. Taio Cruzs ir britu dziedātājs un dziesmu autors. Sadarbojas ar Kesha, Flo Rida, Kailiju Minogu u.c. Viņš ir animācijas filmas «Rio» galvenās dziesmas «Telling the World» autors, kā arī palīdzēja Getam sarakstīt dziesmu «Without You». Kopumā nominēts 21 reizi, no kurām ieguvis 10 reizes, ieskaitot Billbord Awards, kurā viņš dominēja 3 reizes ar dziesmu «Dynamite».

Ludacris ir amerikāņu reperis un aktieris un «Def Jam Recordings» līdzīpašnieks. Ieguvis vairākas balvas, to skaitā arī trīs Grammy. Tēlojis tādās slavenās filmās kā «2 Fast 2 Furious» un «Fast Five». Sadarbojas ar Usher, Nicki Minaj, T-pain, Ciara.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

7. David Guetta & Showtek ft. Vassy «Bad» (138 562 667 skatījumi)

Septītajā skatītākajā sacerējumā savu vokālo sniegumu demonstrē vēl viena Austrālijas pārstāve – Vassy. Viņas kompozīcija «We Are Young» ierindojās Billboard Hot Dance Club Songs 1.vietā. Tāpat viņas dziesmas skan vairākos populāros amerikāņu seriālos, piemēram Grey's Anatomy un Ugly Betty.

Kompozīcijas «Bad» galvenie autori ir Geta un nīderlandiešu elektroniskās mūzikas duets Showtek. Taču arī Vassy minēta pie Bad līdzautoriem. Klips uzņemts animācijas tehnikā.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

6. David Guetta ft. Usher «Without You» (160 670 768 skatījumi)

Kompozīcijā dzirdamais vokāls un līdzautorība pieder vēl vienam mūsdienu amerikāņu popkultūras pārstāvim Usher. Šā dziedātāja, komponista, aktiera, dejotāja utt. karjera uzplauka jau deviņdesmito gadu beigās, kad iznāca viņa otrais albums «My Way», no kura dziesma «Nice & Slow» iekļuva Billboard Hot 100 pirmajā vietā. Kopumā viņš nominēts 96 reizes, no kurām balvas saņēmis 81 reizi. Ievērojamākā atzinība ir iegūtas veselas 8 Grammy balvas. Billboard ierindojis viņu šā gadsimta 2000 veiksmīgāko mākslinieku 2.vietā. Karjeras laikā sadarbojas ar ļoti daudziem māksliniekiem. Kaut vai minam Nikiju Mināžu, Maiklu Džeksonu, Krisu Braunu, Džastinu Bīberu, Pitbull, Ludacris, Puff Daddy, will.i.am u.c.

Videoklipa autors ir brits Kristofers Hjūits un tas galvenokārt uzņemts kādā Portugāles pludmalē, papildinot ar maziem fragmentiem no Riodežaneiro, Losandželosas u.c. pasaules vietām.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

5. David Guetta ft. Nicki Minaj, Flo Rida «Where Them Girls At» (196 600 768 skatījumi)

Šajā kompozīcijā Nikijai Mināžai pievienojas amerikāņu reperis Flo Rida. Viens no viņa zināmākajiem singliem ir «Low» kopā ar citu reperi T-Pain. Karjeras laikā sadarbojies ar Rick Ross, Kesha, Trick Daddy u.c. Izvirzīts dažādām balvām 55 nominācijās, no kurām gan viņam izdevies iegūt tikai 5: Teen Choise Awards, ARIA Music Avards, APRA Awars, NT Indigenous Music Awars, People’s Choise Awards un International Dance Music Awards.

Šīs kompozīcijas video tika uzticēts amerikāņu video un pilnmetrāžas filmu režisoram Deivam Meijeram, kurš kopumā uzņēmis vairāk nekā 200 dažādu mūzikas klipu, tai skaitā Pinkai, Šakirai, Britnijai Spīrsai, Keitijai Perijai, Avrilai Lavinjai, Anasteižai, Kellijai Klārksonei, Jay-Z, Missy Elliott utt. Meijers ir vairāku Grammy, MTV u.c. balvu laureāts.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

4. David Guetta ft. Nicki Minaj «Turn Me On» (256 323 133 skatījumi)

4.visskatītākajā Getas video solopartija uzticēta popa, R&B un repa dīvai Nikijai Mināžai, kura savā «zvaigznes» statusā vienmēr izceļas ar spožu un brīžiem pat kičīgi šokējošu izskatu. Nikija ir pirmā sieviete solomāksliniece, kurai vienlaicīgi Billboard Hot 100 topā atradās 7 singli. Viņas talants novērtēts ar 7 BET Awards, 4 American Music Awards un daudziem citiem apbalvojumiem. Sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Usher, Jessie J, Ariana Grande, Lil Wayne u.c. Viņa arī tēlojusi populārajā filmā «The Other Woman» un ieskaņojusi vienu no mamutiem filmā «Ice Age: Continental Drift».

Video dziesmai uzņēma režisors Sandži Senaka, kurš radījis klipus arīdzan Nelly, Dženiferai Lopezai, Sīlam, Mērijai Dž. Blaidžai, Emēlijai Sandē, Meisijai Grejai u.c.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

3. David Guetta ft. Ne-Yo, Akon «Play Hard» (260 385 208 skatījumi)

Ar pavisam niecīgu izrāvienu trešajā vietā ierindojas kompozīcija ar diviem solistiem: Ne-Yo un Akon. Kopā ar Getu viņi arīdzan dziesmas līdzautori. Ne-Yo ir dziedātājs, komponists, producents, aktieris, kurš 2004.gadā uzsāka veiksmīgu karjeru ar dziesmu «Let Me Love You». Šī kompozīcija sasniedza Billboard Hot 100 topa pirmo vietu un tur noturējās deviņas nedēļas. Šādu panākumu iespaidā viņš ieguvu līgumu ar ierakstu kompāniju un drīzumā jāiznāk jau 6. Ne-Yo soloalbumam. Viņa dziesmas nominētas Grammy balvai. Viņš sarakstījis dziesmas vai sadarbojies ar Mario, Mēriju Dž. Blaidžu, Selīnu Dionu, Pitbull u.c.

Akon ir hiphopa un R&B dziedātājs, komponists un producents. Strādājis ar Snoop Dog, Eminem, Gvenu Stefāni, Maiklu Džeksonu u.c. Kopumā viņš nominēts 29 dažādām balvām 95 kategorijās, no kurām ieguvis 36 (tajā skaitā 5 World Music Awards un 1 American Music Awards).

Kompozīcijas video autors ir zviedrs Andreas Nilsons, kurš radījis arī Depeche Mode, Placebo, White Lies, Royksopp, Mobija u.c. mākslinieku klipus.

 
Foto: Publicitātes foto

2. David Guetta ft. Sia «She Wolf (Falling To Pieces)» (269 866 236 skatījumi)

Zīmīgi, ka arī 2. vietā ierindojas video ar Sias vokālu. Video uzņemts vairākās skarbās Islandes vietās. Tā režisors ir japānis Hiro Murai. Viņa kontā videoklipi B.o.B, Usher, Earl Sweatshirt, Scissor Sisters, Bloc Party, Queens of the Stone Age, Enrikes Iglesisasa u.c. mākslinieku kompozīcijām.

 
Foto: Publicitātes foto

1. David Guetta ft. Sia «Titanium» (318 474 751 skatījums)

Visu laiku skatītākais Getas klips, kurā vokālo partiju iedziedājusi Sia - austrāliešu izcelsmes soliste un dziesmu autore, kuras kontā 6 pašas albumi. 2009. gadā Sia saņēma AIRA balvu par labāko mūzikas DVD, taču jau 2010.gadā viņa saņēma trīs balvas par labāko neatkarīgās mūzikas ierakstu, labāko popa ierakstu un labāko video kompozīcija «Clap Your Hands». Tā kā Sia arī pati sacer dziesmas, viņa sadarbojusies ar tādiem slaveniem māksliniekiem kā Eminem, Flo Rida, Dženifera Lopeza, Šakira, Keitija Perija u.c. Viņa kopā ar Afrojack u.c. piedalījusies arī Getas kompozīciju «Titanium», «She Wolf» un «Wild Ones» producēšanā. Jāatzīst, ka tieši sadarbība ar Getu un citām slavenībām ir veicinājusi pašas Sias atpazīstamību. Patlaban aktuālākā viņas kompozīcija ir «Chandelier».

Video uzņēma britu režisors Deivids Vilsons, kurš vēlāk radījis vizuālo materiālu Arcade Fire, Arctic Monkeys, The Maccabees u.c. grupu dziesmām.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu