Protestu dēļ slēgta Svētā Pāvila katedrāle Londonā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Svētā Pāvila katedrāle Londonā piektdien pirmo reizi mūsdienu vēsturē spiesta slēgt savas durvis apmeklētājiem, jo dievnama priekšā apmetušies protestētāji.

Jau kopš sestdienas baznīcas priekšā uzslietajā telšu pilsētiņā apmetušies vairāk nekā 200 cilvēku, kas protestē pret korporatīvo alkatību un taupības pasākumiem.

"Šopēcpusdien esmu uzrakstījis atklātu vēstuli protestētājiem, informējot viņus, ka mums nav citas likumīgas alternatīvas kā vien slēgt Svētā Pāvila katedrāli," skaidro baznīcas dekāns Greiems Noulss.

Ugunsdrošības eksperti brīdina, ka protestētāju ierīkoto ugunskuru dēļ pastāv ugunsgrēka draudi, turklāt demonstrantu radīto atkritumu dēļ varētu tikt apdraudēta sabiedrības veselība.

"Lēmumam slēgt Svētā Pāvila katedrāli mūsdienās nav precedenta," piebilda garīdznieks. Tomēr Noulss nenosoda protestētājus, norādot, ka līdz šim viņi bijuši miermīlīgi.

Iedvesmojoties no ASV protesta kustības "Okupē Volstrītu" un Spānijas tā dēvētās 15.maija kustības jeb "saniknotajiem", Londonas finanšu kvartā netālu no Svētā Pāvila katedrāles demonstranti sestdien izveidoja apmetni, bet aptuveni 1000 mītiņa dalībnieku iesaistījās sadursmēs ar policiju.

Līdzīgas demonstrācijas aizvadītajā nedēļas nogalē notika aptuveni 80 valstīs, bet visvardarbīgākās demonstrācijas izvērsās Romā, kur ievainoti tika 135 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu