Īstvuda filma noslēgs Ņujorkas filmu festivālu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Režisora un aktiera Klinta Īstvuda (Clint Eastwood) jaunā filma "Hereafter" ar Metu Deimonu (Matt Damon) galvenajā lomā noslēgs septembrī notiekošo Ņujorkas filmu festivālu, paziņojuši organizatori.

Filma vēsta par dažādiem cilvēkiem, kuru dzīvi dažādos veidos ietekmējusi nāve. 80 gadus vecā aktiera un režisora uzņemtajā kinolentē spēlē arī beļģu aktrise Sesila de Fransa. Scenāriju rakstījis Pīters Morgans, kas strādājis arī pie filmām "The Queen" ("Karaliene") un "Frost/Nixon" ("Frosts pret Niksonu").

Ņujorkas filmu festivālu 24.septembrī atklās Deivida Finčera filma "The Social Network", kurā ekranizēts sociālā tīkla "Facebook" tapšanas stāsts.

Festivālā tiks demonstrēta arī Šekspīra lugas "The Tempest" ("Vētra") ekranizācija, ko uzņēmusi Džūlija Teimora, kā arī Žana Lika Godāra drāma "Film Socialisme" un Maika Lī filma "Another Year".

Uzsvars tiek likts uz kinomākslu

Arī šogad Ņujorkas filmu festivālā, kurā tradicionāli lielāks uzsvars tiek likts uz kinomākslu, nevis Holivudas stila pirmizrādēm ar zvaigžņu piedalīšanos, ir daudz citu valstu filmu. Portugāļu režisors Manuels de Oliveira atgriezīsies festivālā ar savu jaunāko darbu "The Strange Case of Angelica", kā arī čīlietis Rauls Ruiss ar "Mysteries of Lisbon". Ārvalstu režisoru filmu vidū būs arī Olivjē Asajasa piecarpus stundu garais eposs "Carlos" par Venecuēlā dzimušo teroristu Iļjiču Ramiresu Sančesu jeb Karlosu Šakāli, kā arī taizemiešu režisora Apičatponga Vīrasethakula filma "Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives", kas šogad ieguva Kannu kinofestivāla galveno balvu.

Klints Īstvuds
Klints Īstvuds Foto: AFP/LETA

Bez Finčera jaunākā darba no amerikāņu ražojumiem tiks demonstrēta arī Maikla Epšteina dokumentālā filma "Lennon NYC", kurā redzami reti videomateriāli un intervijas ar Džonam Lenonam (John Lennon) pietuvinātiem cilvēkiem.

Festivāls norisināsies līdz 10.oktobrim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu