Hamiltons uzvar Krievijas GP izcīņā Sočos (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas svētdien uzvarēja arī Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 16.posmā, kas pirmoreiz risinājās Krievijā, Soču olimpiskajā parkā.

Hamiltonam gūstot ceturto uzvaru pēc kārtas, «Mercedes» komanda pirmoreiz vēsturē ieguvusi Konstruktoru kausu un pārtraukusi četru gadu «Red Bull» dominanci.

Sacīkšu ievadā Hamiltonu uz brīdi apsteidza viņa komandas biedrs Niko Rosbergs no Vācijas, kurš gan izbrauca ārpus trases un nedaudz sabojāja formulu, tāpēc jau pirmā apļa beigās devās boksos. Vācietis tur nomainīja riepas no mīkstajām uz vidējām un ātri vien sāka kāpt uz augšu, noslēgumā tiekot līdz pat otrajai pozīcijai.

Sacensībās otro vietu izcīnīja «Williams» komandas somu braucējs Valteri Botass, kuram sekoja «McLaren» piloti brits Džensons Batons un dānis Kevins Magnusens.

Sestais palika «Ferrari» komandu pārstāvošais spānis Fernando Alonso, viņam sekoja «Red Bull» piloti Daniels Rikjardo un pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels, bet desmitnieku noslēdza Alonso komandas biedrs Kimi Raikonens un «Force India» pilots Serhio Peress.

Hamiltons četros posmos pēc kārtas uzvarējis jau otro reizi šosezon, turklāt līdz šim vienmēr, kad kāds braucējs izcīnījis četrus panākumus pēc kārtas, viņš ieguvis arī čempiona titulu.

Šī kļuva par Hamiltona 31. uzvaru karjerā un viņš panācis visu laiku titulētāko britu pilotu Naidželu Manselu.

Jau vēstīts, ka neilgi pirms pirmās treniņu sesijas piektdien tika pavēstīts, ka «Marussia» komanda šajā posmā izņēmuma kārtā pārstāvēta tikai ar vienu automašīnu. Iepriekšējā posmā, kas pagājušajā svētdienā risinājās Japānā, ļoti smagā avārijā cieta «Marussia» komandas franču pilots Žils Bjanki, kurš pašlaik turpina cīņu par savu dzīvību.

Pirms sacīkšu sākuma svētdien piloti par godu Bjanki ieturēja klusuma minūti.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā trīs sacīkstes pirms sezonas beigām Hamiltonam ir 291 punkts, un viņš tagad par 17 punktiem apsteidz Rosbergu. Trešais ar 199 punktiem ir Rikjardo, uz ceturto vietu ar 145 punktiem pakāpies Botass, kuram divus punktus zaudē Fetels, bet vēl par diviem punktiem mazāk ir Alonso.

Konstruktoru kausa ieskaitē «Mercedes» ir nenotveramā attālumā ar 522 punktiem, otrie stabili ar 322 punktiem ir «Red Bull» braucēji, bet trešo vietu ar 201 punktu ieņem «Williams».

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitē Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu