DT sezonu sāks ar "Klepernīku pogosta zvaigzni"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DT

Daugavpils teātris jauno pirmsjubilejas, 89. sezonu atklās 27.augustā (plkst.18.30) ar izrādi „Klepernīku pogosta zvaigzne” pēc Kristīnes Jokstes lugas motīviem - režisora Harija Petrocka skatījumā.

Lugas „Klepernīku pogosta zvaigzne” pirmiestudējums notika 2010.gada 14. maijā, tajā darbojās un darbosies joprojām Daugavpils teātra spožākais aktieru zieds (Alda Krastiņa, Ivars Brakovskis, Līga Korlaša, Māris Korsiets, Karina Lučiņina, Ritvars Gailums, Kristīne Veinšteina, Egils Viļumovs, Inese Ivulāne; mūziku spēlēs grupa „Patrioti.lg”).

Sezona solās būt krāšņa un daudzveidīga, kāds bija iepriekšējās sezonas otrais pusgads – gan latviešu, gan krievu trupās tiks iestudētas gan jaunas izrādes, gan arī atjaunoti vairāki jau iepriekš izrādīti iestudējumi.

Sezonas pirmā pirmizrāde Daugavpils teātrī būs „Olivereto”septembra otrajā pusē, iestudējumam roku pielikuši pats Jānis Peters un maestro Raimonds Pauls!

Rudenī Daugavpils teātra skatītāji redzēs arī pirmizrādi "Pērku jūsu vīru", kuras scenārija autors ir pazīstamais Krievijas satīriķis un komiķis Mihails Zadornovs.

Visjaunākos skatītājus priecēs H.K.Andersena pasaka „Nāriņa” – pirmizrāde paredzēta oktobra vidū.

Teātris dosies arī vairākās viesizrādēs pa Latgali un Rīgu, rādot pagājušās sezonas kaislīgākos, sulīgākos un komiskākos iestudējumus - „Klepernīku pogosta zvaigzne”, „Ģimenes skandāls” u.c.

Protams, viens no sezonas centrālajiem notikumiem būs iespēja beidzot ieraudzīt Vienības namu pēc renovācijas, visā savā krāšņumā: atklāšanas svinības gaidāmas 2010.gada 17. septembrī un tiks pienācīgi pavadītas ar kādu pirmizrādi!

Neizsakāmi skaisti ir arī tas, ka mūs neaizmirst tuvākie kaimiņi un bieži vien ierodas ciemos ar kādu labu izrādi, opereti vai mūziklu!

Jaunās sezonas sākumā Daugavpils teātris saviem burvīgajiem skatītājiem piedāvās unikālu iespēju gūt pozitīvu emociju devu, vērojot Irīnu Muravjovu vodeviļā "Sieva - intrigante" (Krievija); viņa joprojām ir emocionāla un enerģiska, modra un apburoša, kā pirms daudziem gadiem.

Septembra beigās ir gaidāmi seni draugi no Daugavpils sadraudzības pilsētas Vitebskas (Baltkrievija), jo pasaulē nav nekā labāka par draudzību, un to mums pierādīs baltkrievi Jakuba Kolosa Vitebskas Nacionālā akadēmiskā teātra izrādē „Šagal... Šagal...”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu