Dovicioso izcīna Ducati pirmo uzvaru MotoGP kvalifikācijā kopš 2010.gada

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itālis Andrea Dovicioso sestdien Japānā notiekošā pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» posmā izcīnīja «Ducati» komandai pirmo kvalifikācijas uzvaru kopš 2010.gada.

Japānā šajā nedēļas nogalē norisinās pasaules čempionāta sezonas 15.posms, kurā priekšlaicīgi par pasaules čempionu var kļūt spānis Marks Markess no «Repsol Honda» komandas.

Tiesa, viņam kvalifikācijā nācās samierināties ar ceturto vietu, kamēr Dovicioso ar laiku viena minūte un 44,502 sekundes sasniedza jaunu trases rekordu. No viņa par 0,055 sekundēm atpalika leģendārais tautietis Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha» komandas, kamēr trešais bija «Repsol Honda» sastāvā braucošais spānis Danijs Pedrosa.

Tikmēr pats Markess izteicies, ka svētdien gaidāmajās sacensībās viņam svarīgāki būs izcīnītie punkti nevis uzvara, jo piektdien viņš treniņbraucienu laikā piedzīvoja nelielu avāriju, bet sestdien pārsēdās uz jaunu motociklu.

Lai gan iepriekš tika prognozēts, ka par «Vongfong» nosauktais «supertaifūns» varētu ietekmēt arī pasaules čempionāta motošosejā Japānas posmu, sestdien trase bija sausa.

Vien iepriekšējā nedēļas nogalē taifūna radītas lietusgāzes skāra Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Japānas posmu, ļoti smagu avāriju piedzīvojot franču pilotam Žilam Bjanki, kurš pašlaik turpina cīņu par savu dzīvību.

Četrus posmus pirms sezonas beigām Markess Pedrosu apsteidz par 75 punktiem. Lai titulu nodrošinātu jau Japānā, Markesam vienkārši jāfinišē augstāk par Pedrosu, kā arī viņš nedrīkst ievērojami palaist priekšā Rosi, kuram ir vēl par trim punktiem mazāk.

Aizvadītā gada novembrī pašlaik 21 gadu vecais Markess kļuva ne tikai par visu laiku jaunāko braucēju, kurš triumfējis pasaules čempionātā, bet arī par pirmo debitantu kopš 1978.gada, kuram izdevies tikt pie titula prestižākajā klasē.

Šīs sezonas ievadā Markess uzvarēja pirmajās desmit sacīkstēs, bet pēdējos divos posmos finišējis ārpus labāko desmitnieka, kas viņa konkurentiem ļāvis saglabāt nelielas izredzes uz titulu.

Šosezon sportisti sacentīsies 18 posmu garumā. Pēdējais no tiem novembrī notiks Spānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu