Zībarts: Šī bija labākā spēle atlases ciklā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc viņa vadītās komandas uzvaras 87:81 Ķēdaiņos pār Lietuvas izlasi izteicās, ka tā Latvijas vienībai bijusi labākā spēle 2017. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas ciklā.

«Vispirms – milzīgs paldies meitenēm, kuras izturēja gan spriedzi, gan neveiksmīgos pavērsienus spēles gaitā, prata atspēlēties un izrāva uzvaru. Tagad ceļazīme uz finālturnīru ir tikai mūsu pašu rokās,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Zībarts.

Ar divām uzvarām un zaudējumu latvietes A grupas tabulā ieņem pirmo vietu. Kvalifikācijas turnīra pēdējās spēles notiks novembrī, kad Latvijas komanda Rīgā tiksies ar Slovēnijas izlasi (vēl slovēnietes uzņems Lietuvas komandu). Uzvara Latvijas komandai garantēs iespēju septīto reizi pēc kārtas spēlēt finālturnīrā.

«Vienīgā neatrisinātā problēma bija lietuviešu centra spēlētājas Gintares Petronītes agresīvā un veiksmīgā spēle (31 punkts, 10 atlēkušās bumbas, 13 izprovocētas piezīmes). Nevarējām riskēt ar «double team», lai neatraisītu rokas mājinieču snaiperēm. Savukārt darbībā viens pret vienu mūsu centra spēlētājas ar viņu netika galā. Tomēr ar vienas līderes spēkiem uzvarai viņām nepietika – mūsu komandā pienesums sadalījās līdzvērtīgāk.

Labi, ka tagad būs laiks pastrādāt – gan pārbaudīt spēlētājas, kuras līdz šim neiesaistījām, gan mērķtiecīgi sagatavoties atbildes spēlei ar Slovēniju. Jau šodien bija jūtams, ka esam pastrādājuši kopā – šī spēle kvalitātes ziņā bija labākā no līdz šim nospēlētajām,» skaidro treneris.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs spēlē ar Lietuvu

Vārds un uzvārdsPoz.Klubs
Anda Eibele1.TTT Rīga
Elīna Babkina1.Pinkk Pecsi (HUN)
Ieva Krastiņa1./2.TTT Rīga
Anete Jēkabsone-Žogota2.Dynamo Kursk (RUS)
Liene Priede2./3.TTT Rīga
Gunta Baško-Melnbārde3.Basket Landes (FRA)
Dita Rozenberga3./4.Charleroi (BEL)
Aija Putniņa4.Nantes Reze (FRA)
Anete Šteinberga4.Chevakata (RUS)
Zane Teilāne5.Samsun (TUR)
Kristīne Vītola5.Perfumerias Avenida (ESP)
Zenta Meļņika5.TTT Rīga

Pēdējās spēles notiks 2016. gada 19. un 23. novembrī, finālturnīrs – 2017. gada jūnijā Čehijā (Prāgā un Hradeckralovā).

Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētājas un sešas no deviņām otro vietu ieguvējām (salīdzinot bilances, netiks ņemti vērā rezultāti, kas sasniegti spēlēs ar 4.vietas ieguvējām).

Finālturnīrs risināsies pēc jaunas sistēmas, kas savulaik izmantota vīriešu čempionātos un pērn sieviešu pasaules čempionātā: 1.posmā – turnīri 4 grupās, uzvarētājas kvalificējas ceturtdaļfinālam; 2.posmā – grupu otro un trešo vietu ieguvējas izspēlē astotdaļfināla mačus; 3.posmā – ceturtdaļfināli, pusfināli un finālspēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu