Topā Dženija Meja un Jānis Grodums (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Latvijas mp3 Top 10 Jāni Stībeli ar vasarīgo regeju "Es tikai smejos" virsotnē nomainījis jauns supersingls - dziedātājas Dženijas Mejas (Jenny May) un "līva" Jāņa Groduma kopīgi ieskaņotā 1980. gados Latvijā populārā hita "Nāk nakts" jaunklāta versija.

Apkopojot divu lielāko mp3 mūzikas servisu datus Latvijā - , šonedēļ pašmāju R&B izpildītāja Jāņa Stībeļa "Es tikai smejos" piekāpies 1980. gadu Alda Šteimaņa dziesmai "Nāk nakts", ko jaunās skaņās ierakstījuši "skaistule un briesmonis" - Dženija Meja un Jānis Grodums. Ideja par šīs dziesmas ierakstu radusies pašai dziedātājai, taču, kad viņa uzmanīgāk iedziļinājusies tekstā, sapratusi, ka vajadzīga arī kāda kārtīga vīrieša balss, kura nodzied tekstu "vai tad nepieskarsies nemūžam neviens pie šīm krūtīm, šīm kājām, šīm gūžām.." Dziesma atrodama nule kā klajā laistā Dženijas otrajā solo platē. Latvijas mp3 Top 10 (24.05.09. - 31.05.09.):

VietaIzpildītājsAlbums
1.Jenny May & Jānis Grodums"Nāk nakts"(jaunums)
2.Jānis Stībelis"Es tikai smejos"
3.Otra Puse"Nakts vai rīts"
4.Yana Kay un Intars Rešetins"Viņa daļa no manis"
5.Cosmos"Pasaki man un Tev" (jaunums)
6.Kristina Zaharova"Kaut es spētu izlikties"
7.Daugavpils Oranžais Koris"Kur gaismeņa"
8.Tumsa"Mans neatklātais super NLO"
9.Intars Busulis"Sastrēgums"
10.Otra Puse"Savādā"

Jāņa Žildes (TVNET) komentārs Diemžēl ar katru jaunu vasaras nedēļu digitālās mūzikas lejupielādēšanas apjomi tikai sarūk, pat neskatoties uz to, ka šie pēdējie mēneši pašmāju mūzikā bijuši īpaši ražīgi - izdoti vairāki jauni mūzikas albumi, radio nonākuši vairāki potenciāli spēcīgi singli... Cerēsim, ka šī lejupejošā līkne drīzumā iztaisnosies uz atkal sāks strauji kāpt uz augšu. Šoreiz pirmajā vietā likumsakarīgi jauns supertandēms - slavenais "līvs" Jānis Grodums ar dažādos TV šovos popularitāti guvušo dziedātāju Dženiju Meju 1980. gados populārajā dziesmā "Nāk nakts". Dženija acīmredzot ir atradusi savu nišu, no jauna ieskaņojot latviešu popmūzikas klasiku; viņas kontā jau "Bez puišiem nevar" (sadarbībā ar "Double Faced Eels"), Zigmara Liepiņa "Diskžokejs" un tagad minētais "Nāk nakts". Šonedēļ topā atrodams vēl viens jaunums - vokālās grupas Cosmos jaunā pasaku un mūzikas albuma "Pasaki man un tev" tituldziesma. Albumā ir ietvertas bērnu sarakstītas pasakas, kā arī komponista Artura Maskata dziesmu cikls ar Ineses Zanderes vārdiem no krājuma "Iekšiņa un āriņa".

Guntara Rača (Micrec) Doremi.lv jaunumu apskats
Guntara Rača (Micrec) Doremi.lv jaunumu apskats Foto: Publicitātes foto

Piedāvāju izvērstāku apskatu par to, kas jauns šī brīža lielākajā latviešu mūzikas lejupielādes portālā Doremi.lv un līdz ar to, kas jauns latviešu populārajā mūzikā! Nozīmīgs jaunums ir grupas

Prāta vētra

jaunā albuma “Tur kaut kam ir jābūt” krieviskā versija ar nosaukumu “Шаг“. It kā jau tās pašas dziesmas, taču nē, tās ir pavisam citādas. Kādam šķitīs mazliet svešādas, taču noteikti būs tādi, kuriem tieši šīs slāvu versijas šķitīs poētiski pilnīgākas. Bet klausieties un lemiet paši! Šobrīd vienīgi Doremi.lv ir atrodami jauno dziedātāju Kristīnas Zaharovas un Aishas jauno albumu pirmās bezdelīgas. Pirms pavisam neilga "Prāta Vētras" jaunākā albuma producents

Gustavo

nāca klajā ar savu pirmo singlu no gaidāmā albuma “Plus/Mīnus”, un tas ilgu laiku bija pats pieprasītākais kompresētais mūzikas fails šajā portālā. Tagad turpat meklējiet otro singlu “Par citu meiteni”, kas gan šobrīd vairs nebauda tādu atzinību no portāla apmeklētājiem, kā pirmais singls. Vairāk kā 10 gadus vajadzēja, lai atkal publiski būtu pieejams “slepenās” “igauņu grupas”

Reigani

pirmais albums “Tās Figūriņas Ir Tās Aitas, Un Tās Govis No Reigana Vaska”. Nu tās visā savā krāšņumā ir pieejams lejupielādei. Ļoti inteliģentu un muzikālu albumu, kas pieejams vienīgi digitālā formātā, piedāvā jaunais un daudzsološais komponists Toms Juhņevičs. Viņa albuma “Domas/Thoughts” ierakstā piedalījies gan Intars Busulis, gan Ozols, gan vokālās grupas “Cosmos” dalībnieks Juris Lisenko. Šo albumu ieteicams lejupielādēt un klausīties kopumā, jo dziesmu izkārtojumam ir nozīme. Domājams, ka par Tomu mēs vēl dzirdēsim ne reizi vien. Negaidīts atklājums man izrādījās komponista Aināra Kneša dziesmu albums “Ar zvaigžņu gaismu”, kurā apkopotas autora dziesmas izcilu latviešu dziedātāju izpildījumā. Vieglā pop džeza stilistikā neparastas dziesmas latviešu valodā dzied Intars Busulis, Jolanta Gulbe, Candy un Laimis Rācenājs. Vienu dziesmu Intars iedziedājis arī kopīgi ar savu meitu Emīliju. Iesaku šo albumu īpaši, jo reti nākas latviešu valodā dzirdēt kaut ko tik ļoti “pāri laikam” stāvošu, kā šīs dziesmas. Tajā skaitā iesaku to kā retumu, kuru mūzikas ierakstu veikalos jūs neatradīsiet! Tikai Doremi.lv un vienīgi Mp3 formātā ir pieejams aktuālais Reverss un Mart Inc. veidotais grupas Vaidava dziesmas "Uz ielas ‘2009" remikss. Savukārt jau iepriekš pieminētais Reverss ir parūpējies par vēl vienu portāla pārsteigumu, tas ir leģendārā latviešu estrādes dziedātāja Andreja Lihtenberga dziesmas “Ieva” rīmeiks, jeb remikss vai remix (kā jums labāk patīk). Kādu brīdi padzīvojis uz lauriem Andris Ērglis, nu viņš ir nolaidies uz zemes un atkal atgriezies pie darba, un ne vien apbraukājis Latvijas skaistāko vietu kultūras namus, bet arī kopīgi ar saviem grupas biedriem ierakstījis sava labākā muzikālā partnera Jāņa Strazda dziesmu “Viens mirklis”. Ņemot vērā, ka Strazds gatavojas kāzām, noklausoties dziesmu, nebūs ilgi jādomā, par ko komponists domājis, radot mūziku un vārdus. Šī ir tāda stabila un Ērglim labi “piederīga” dziesma, kas savu lomu dziedātāja karjerā vēl nospēlēs. Starp citu, Doremi.lv ir vienīgā vieta, kur jūs šo dziesmu varat legāli lejupielādēt un tādējādi palīdzēt Andrim saņemties nākamajai dziesmai. Panākumi iedvesmo! Viens no šī brīža “karstākajiem” albumiem ir Ata Auzāna Daugavpils oranžā kora pirmais albums. Arī Olgas Rajeckas un viņas jautrā kora albums ir pieejams mp3 formātā. Ivo Fomins pirmo reizi savā mūžā ir kritis par upuri “nežēlīgajām” deju mūzikas producentu izdarībām un viņa aktuālo dziesmu “1 minūte bez tevis” remiksējis Valmieras rokmūzikas un popmūzikas ‘bieds” DJ Uga, kurš neskatoties uz visādām ķibelēm, ar savu neatlaidību ir izkarojis sev vietu starp 10 labākajiem man zināmajiem Latvijas deju mūzikas producentiem. Viens no maniem šā brīža favorītiem ir

Knīpu un knauķu

jaunais albums “Cālīši pulciņā”. Albumā apkopotas četrpadsmit pavisam jaunas un agrāk nepublicētas dziesmu autores Vitas Siliņas kompozīcijas. Un visbeidzot divi paši karstākie jaunumi! Tikai portālā lejupielādējams un šonedēļ vienīgi radio SWH dzirdams ir Laura Reinika šīs vasaras saulainais skaņdarbs “Kāpēc mums jābremzē”, kas tapis sadarbībā ar tekstu autoru Mārtiņu Freimani. Abi esot strīdējušies par dziesmas nosaukumu, bet beigu beigās uzvarējusi Laura izvēlētā versija. Un patiesi, ko gan mums vairāk zaudēt? Gāzi grīdā un… un uz pludmali, kamēr jūrā ūdens un saule debesīs vēl bez maksas. Nešaubīgi viens no šīs vasaras viskarstākajiem ballīšu, izlaidumu un pat kāzu deju albumiem solās kļūt Jenny May pavisam svaigais albums “Nāk nakts”. Visi trīs pirmie albuma singli - “Bez puišiem nevar”, kas ierakstīts sadarbībā ar “Double Faced Eels”, “Diskžokejs” un tagad arī supergrāvējs “Nāk nakts”, kas ierakstīts sadarbībā ar Latvijas leģendārākās roka balss īpašnieku Jāni Grodumu, - ir bijuši Doremi.lv topa pirmajā vietā. Un man ir aizdomas, ka jau nākamajā nedēļā šajā topā redzēsim vēl kādu no albuma dziesmām, jo, kā izteicās viens no albumā iekļauto dziesmu autoriem Uldis Marhilevičs, tad – “Ha! Skaidrs, ka viņa ir topā! Jo viņa jau dzied tikai un vienīgi hitus!” Un viņam taisnība, šis ir hitu albums. Ko gan jūs citu gaidījāt? Spiediet pa pogām, iesūknējiet savu mīļāko dziesmu, un mūziķi, autori un producenti būs jums pateicīgi. Bez liekuļošanas. Token. Vēl portālā pieejamie jaunumi: Vienalga man - "Es nebēdājos vairs" (albums) Dzelzs Vilks - “Māšel, nebaidies” AK69 singli “Pastaiga”, “Tik vien” un “Tagad, te un tūlīt” Adrians Kukuvass - “Ar tevi kopā” Ieva Kerēvica - “Vēl nav par vēlu” Kaspars Antess – “Par tevi un par rozēm baltajām” Credo – “Kas to lai zin” Projekts “CLR” – “Diena kā lapa”

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu