Kinoteātros Larsa fon Trīra "Melanholija"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šodienas Latvijas kinoteātros būs skatāma dāņu režisora Larsa fon Trīra (Lars von Trier) veidotā drāma "Melanholija", informē "Acme Film" pārstāvji. "Melanholija" ("Melancholia") pirmizrādi Latvijā piedzīvoja kinofestivāla "Baltijas pērle" norises laikā.

Skandalozā dāņu režisora fon Trīra jaunajā filmā lomas atveido Kirstena Dansta (Kirsten Dunst), kas par darbu filmā tika pie labākās aktrises balvas Kannu kinofestivālā, Šarlote Geinsbūra, Kīfers Sazerlends, Šarlote Remplinga, Stellans Skarsgārds un citi.

"Melanholija" tiek vērtēta kā dāņu režisora fon Trīra labākais darbs. Filmas darbība sākas svinībās, kad Justīne un Maikls ģimenes un draugu lokā svin kāzas, taču tās pēkšņi pārvēršas par katastrofu Visuma mērogā - atklājas, ka Zemei tuvojas planēta Melanholija. Tūkstošiem gadu gigantiskais briesmonis ir slēpies aiz Saules, bet te piepeši mainījis orbītu un nu traucas pretim Zemei. Ar katru stundu Melanholija ir aizvien tuvāk un tuvāk, un cilvēces cerības izdzīvot kļūst aizvien mazākas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu