Latvijas pretinieki piedzīvo sagrāvi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV futbolisti vakar Dortmundē aizvadīja pārbaudes spēli ar šā gada pasaules čempionāta saimniekiem vāciešiem. Viesi 64 000 līdzjutēju klātbūtnē piedzīvoja smagu zaudējumu ar 1:4.

Pirms spēles lielu kritikas devu saņēma Vācijas izlases galvenais treneris Jirgens Klinsmans. Viņa padotie iepriekšējā pārbaudes mačā saņēma pamatīgu pērienu no Itālijas izlases, zaudējot ar 1:4, un retais ticēja, ka savu spēli izdosies uzlabot.

Šoreiz notika citādāk un vāciešus no līdzsvara neizsita pat savu fanu plakāti "Westfalen" stadionā, kuri aicināja nomainīt līdz šim ne pārāk veiksmīgo treneri.

Pēc spēles pirmā puslaika viņiem bija vēl lielāks pamats dusmām, jo Vācijas futbolisti nespēja pārspēt ASV izlases vārtu vīru Keisiju Kelleru, kurš, starp citu, spēlē Bundeslīgas klubā "Borussia" no Menhengladbahas. Labas izdevības radās jaunajam Lukašam Podoļskim un pieredzējušajam Mihaelam Ballakam, taču viņi tās neizmantoja.

Acīmredzot svētīga bija trenera un spēlētāju saruna puslaika pārtraukumā, jo pēc tā laukumā atgriezās pavisam cita Vācijas izlase. Tikko bija sākusies otrā spēles daļa un uz maiņu uznākušais Minhenes "Bayern" talants Bastians Šveinsteigers atklāja spēles rezultātu.

Turpmāk vācieši nedaudz nomierinājās un spēle atkal aizritēja mierīgā gultnē, bet izšķirīgo pārsvaru Vācijas izlase ieguva otrā puslaika vidū, kad sešu minūšu laikā tika gūti vēl trīs vārti. Vispirms 73. minūtē Olivers Noivils pārspēja savu kluba biedru Kelleru, pēc divām minūtēm to izdarīja arī 2002. gada pasaules čempionāta varonis Miroslavs Kloze, bet pēc 79 nospēlētām minūtēm Vācijas izlases līderis Mihaels Ballaks panāca graujošo 4:0.

Amerikāņi goda vārtus guva vienīgi piecas minūtes pirms mača beigām, kad Oliveru Kānu pārspēja Stīvs Čerundolo no Hannoveres kluba. Pēc spēles ASV vārtsargs Kellers bija kritisks pret saviem komandas biedriem: "Šis mačs pierādīja to, kurš prot spēlēt un kurš ne. Nedrīkstam domāt tikai: "O, esam uzvarējuši Norvēģiju ar 5:0 un pāris mačos pieveikuši Japānu, un līdz ar to esam neaizskarami!""

Tiesa, amerikāņi nespēlēja ar spēcīgāko sastāvu, jo spēlē nepiedalījās vairāki izlases līderi – Lendons Donovans, Braiens Makbraids un Klaudio Reina.

"Šī mums bija ļoti svarīga uzvara, jo beidzot varēsim mierīgi gatavoties Pasaules kausam," savu prieku neslēpa Klinsmans. "Pēdējās pāris nedēļās biju piedzīvojis pamatotu kritiku, taču vairāki komentāri bija gluži kā sitiens zem jostas vietas."

Viņa kolēģis pretējā pusē Brūss Arena zaudējumā vainoja sevi: "Tā bija mana kļūda, ka otrā puslaika sākumā puišiem atļāvu atdot iniciatīvu pretiniekiem."

To, vai amerikāņi būs mācījušies no savām kļūdām, varēs pārbaudīt arī Latvijas izlase, kas 28. maijā dosies uz ASV, lai pārbaudes spēlē stātos tiem pretī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu