"Positivus festivālā" arī The Tiger Lillies (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šīs vasaras "Positivus festivāla" plašajam mūziķu klāstam pievienosies arī grupa "The Tiger Lillies" no Londonas, kas festivālā plāno uzstāties pirms "Prāta vētras", informēja festivāla sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Andžāne.

The Tiger Lillies Latvijā viesojās jau pirms diviem gadiem, sniedzot koncertu Rīgā.

Grupas daiļradē apvienotas dažādas mūzikas ietekmes - sākot ar čigānu balādēm, vācu kabarē, franču šansonu līdz "netīriem" cietuma blūziem un ielu muzikantu dziesmām.

Londonā bāzēto grupu 90.gadu sākumā izveidoja solists Martins Žaks, iekļaujot grupā arī bundzinieku un kontrabasa spēlētāju. Sev raksturīgajā melnā humora manierēThe Tiger Lillies apdzied gan prostitūciju un opija smēķēšanu, gan mūžīgo ielu muzikantu noplukušo dzīvi. Grupas šovi ir kā krāšņi un melodramatiski kabarē uzvedumi.

The Tiger Lillies ierakstījuši neskaitāmus albumus, to starpā arī kabarē iedvesmoto "Shockheaded Peter: A Junk Opera" 1998.gadā un "Grammy" balvai nominēto "The Gorey End" 2003.gadā.

Kā ziņots, šovasar lielākajā mūzikas un mākslas festivālā Baltijā "Positivus festivālā" piedalīsies daudzi lieliski ārzemju un pašmāju mākslinieki. Festivālā uzstāsies Mobijs, "Prāta vētra", Šaineda O''Konora, Pīts Dohertijs, Lielbritānijas grupas "The Whip", "The Leisure Society" un "Sons Of Noel and Adrian", Ebonija Tomase jeb "Ebony Bones", Austrālijas grupa "The Happy Endings" un daudzi citi.

Bez "Prāta vētras" no pašmāju māksliniekiem festivālā piedalīsies grupas "Dzeltenie pastnieki", "Zig Zag", "The Hobos", "Gaujarts", "Satellites LV", "Voiceks Voiska", "Hospitāļu iela", dziedātājs "El Mars", "Martin Confused" un daudzi citi.

Kopumā šogad festivālā piedalīsies vairāk nekā 50 mākslinieki uz vismaz astoņām skatuvēm.

Festivāla biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs.

"Positivus festivāls" šovasar notiks 17. un 18. jūlijā Salacgrīvā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu