„Ripoja akmens” ir 2007. gada populārākā dziesma Latvijā (59)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2007. gada populārāko dziesmu aptaujas „Latvijas Muzikālā Līga” superfinālā svētdienas, 13. janvāra vakarā skatītāju balsojumā pārliecinoši uzvarēja Andris Ērglis un grupa „Cacao” ar dziesmu „Ripoja akmens”.

Šovs norisinājās klubā „Essential”, to tiešraidē translēja LNT, LMK un Radio SWH. No 15 dalībnieku klāsta uzvarētājs tika noskaidrots divos balsojumos.

Pēc pirmā balsojuma vakara finālā iekļuva Andris Ērglis un „Cacao”, Dons, Elli U un Igo ar „R.A.P.”. Finālistiem bija jāizpilda savas dziesmas netradicionāla versija un iepriekš izlozēta pretinieka dziesma.

Finālā savas pilnvaras izmantoja šova tiesneši Artis Volfs un Toms Grēviņš, diskvalificējot Elli U no cīņas par pirmajām vietām aptaujā, jo viņas sagatavotā versija par Imanta Dakša dziesmu „Esība smaržo” netika izpildīta „dzīvā skanējumā” – muzikālajam pavadījumam tika izmantota fonogramma, kas ir pretrunā ar televīzijas šova „Cīņas klubs” noteikumiem.

Skatītāju balsojumā otrajā vietā ierindojās Dons ar dziesmu „Tukšums”, bet trešajā vietā palika „R.A.P.” un Igo ar dziesmu „Dzīve bez apstājas”.

„Latvijas Muzikālās Līgas” uzvarētāji saņēma vērtīgas balvas – pirmās vietas ieguvēji tika pie 25 000 Ls reklāmas kampaņas LNT, kā arī 30 stundām radio SWH ierakstu studijā, Dons saņēma 20 000 Ls reklāmas kampaņu LNT.

„Latvijas Muzikālās Līgas” ģenerālsponsora „OKarte” simpātiju balvu (bezmaksas sarunu laiku 300 000 sekundes) saņēma Dons. Interneta portāls „ORB.LV” savu balvu pasniedza Andrim Ērglim un „Cacao”, dāvājot reklāmas iespējas, savukārt „Sunset bārs” savu simpātiju balvu deva Intaram Busulim un „Melo – M”.

Superfinālā noskaidrojās aviokompānijas „EasyJet” aktīvākā balsotāja titula ieguvēji – tā ir kāda grupas „Double Faced Eels” pielūdzēja. Viņa kopā ar kādu otru personu un šīs grupas mūziķiem jau drīz varēs doties apmaksātā ceļojumā uz Berlīni.

Trīs stundu ilgajā fināla šovā netrūka dažādu pārsteigumu – uzstājās īpašie viesi „Cosmos”, televīzijas skatītāji varēja redzēt ne tikai finālistu sagatavotās pretinieku dziesmu versijas, bet fragmentāri – visu grupu versijas par pretinieku dziesmām.

Balsojuma godīgumam līdzi sekoja „Lattelecom” pārstāvji.

„Latvijas Muzikālās Līgas” finālu vadīja Anna Lieckalniņa un Rūdolfs Reihs, kā arī tiesneši – Artis Volfs un Toms Grēviņš.

"Latvijas Muzikālās Līgas" dalībnieku dziesmu videoversijas un videoklipus var redzēt Latvijas Mūzikas kanālā un interneta lapā www.lmk.lv/lml/.

„Latvijas Muzikālās Līgas” superfināla dalībnieku iegūtās vietas:

Iegūtā vieta Grupa Dziesma

1. Andris Ērglis un „Cacao” Ripoja akmens

2. Dons Tukšums

3. R.A.P & Igo Dzīve bez apstājas

4. Elli U Ice

5. ēnas Neprātīgais

6. Double Faced Eels Salda dzīve ievārījumā

7. Imants Daksis Esība smaržo

8. Ainars Virga Ja tu mīli

9. Goran Gora Swim, Robert, swim

10. Mofo Lielveikals

11. Dzelzs Vilks Balerīna

12. Astro''n''Out Tici sev

13. SuperHuman Jau tā

14. Melo M & Intars Busulis Ghost Busters

15. Putnu Balle Labais āķis

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu