Rīgas svētki ir klāt! (58)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz meteoroloģiskajām pārmaiņām, kas sev līdzi atnesušas nedaudz zemākas temperatūras, Rīgas svētku pasākumi norisināsies kā iecerēts - piektdien, sestdien un svētdien. TVNET piedāvā nelielu konspektu no gandrīz 60 dažādām svētku akcijām un pasākumiem.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kā uzsvēris Rīgas mērs Nils Ušakovs - svētki ir domāti visiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, neskatoties uz viņu vecumu vai sociālo stāvokli. Svētki notiks ne tikai Vecrīgā un Krastmalā, bet arī Rīgas rajonos. Dažādi pasākumi notiks Zaļajā ielā, Laipu ielā, Alberta ielā, Kalnciema ielas kvartālā, Bolderājā, Dzegužkalnā, Imantā un citviet (ar detalizētu programmu iespējams iepazīties svētku mājas lapā www.rigassvetki.lv - skat. resursus).

Arī TVNET būs svētku liecinieki, tāpēc, ja Tev nesanāks būt klāt svētku norisē, nebēdā un lasi TVNET!

Svētku kulminācija - avio šovs

Pasākuma organizatori par svētku kulmināciju uzskata avio šovu - "WEAF - pasaules aerobātikas elites lidojumus", kuri notiks teritorijā starp Vanšu un Akmens tiltu sestdien, 21.augustā, plkst.12 un plkst.18, taču par visu pēc kārtas...

Piektdiena: Vecrīgas torņu mūzikas svētki

Piektdien, 20.augustā, no plkst.15 līdz 21.30 Rātslaukumā notiks tradicionālie Vecrīgas torņu mūzikas svētki, aicinot rīdziniekus un viesus ieklausīties viduslaiku un renesanses pilsētās populārās torņu muzicēšanas tradīcijās mūsdienu skatījumā.

Par torņu mūzikas svētkiem jau no plkst.13 vēstīs tauru skaņas, kas no Pēterbaznīcas torņa iezvanīs katru nākamo stundu. Plkst.15 sāksies Tapiolas Jauniešu simfoniskā orķestra koncerts (Somija) ar 70 talantīgu jauno mūziķu piedalīšanos. Savukārt plkst.16 Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris dibinātāja un diriģenta Andra Veismaņa vadībā aicinās uz Džoakīno Rosīni, Johannesa Brāmsa, Ādolfa Skultes un Artura Maskata mūzikas koncertu.

Vecrīgas torņu mūzikas svētki
Vecrīgas torņu mūzikas svētki Foto: LETA

Vēlāk plkst.21.30 Vecrīgas torņu mūzikas svētku izskaņā gaidāms lielais vakara koncerts, kur ar krāšņu programmu no skaistākajiem mūzikliem un muzikālajām izrādēm uz Rātslaukuma skatuves uzstāsies solisti Linda Leen, Dita Lūriņa, Niks Matvejevs, Juris Jope, Rīgas kamerkoris "Ave Sol", Latvijas radio bērnu vokālais ansamblis "Dzeguzīte", Raimonda Macata instrumentālā grupa un Vidzemes kamerorķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā.

Piektdien darbu sāks arī "Ketes mājas" radošās darbnīcas, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (izstāde "Art Deco Stils") u.c.

Sestdiena - svētku galveno notikumu diena

AB dambī notiks Ērika Loka tradīcijām bagātā airēšanas Regate "Ostas Airi". Skatuve un informācijas centrs būs blakus omulīgajam grilbāram "Kapteiņa Enriko pulkstenis", savukārt starti un distances notiks dambja abās pusēs. Regate notiks četrās klasēs: profesionāļiem, jūras kajakiem, kanoe un gumijas laivām. Savukārt Rīgas pilsētas kanālā - tradicionālā kanāla regate.

Laukumā pie Rīgas Kongresu nama notiks diennakts basketbola turnīrs.

11.novembra krastmalā tiks atklāta Rīgas svētku lielā ēdamiela
11.novembra krastmalā tiks atklāta Rīgas svētku lielā ēdamiela Foto: LETA

11.novembra krastmalā tiks atklāta Rīgas svētku lielā ēdamiela un uz skatuves dienas garumā notiks dažādi koncerti.

Mūzikas un literatūras cienītājus divas dienas priecēs pasākumi Vērmanes dārzā, kur notiks Rīgas tautas deju ansambļu koncerts,  darbosies Rīgas Grāmatu iela, rotaļu un leļļu teātra darbnīcas bērniem, tautas lietišķās mākslas izstrādājumu gadatirgus, kā arī notiks meistaru tradicionālo amatu prasmju demonstrējumi.

Laikā no plkst.12 līdz plkst.17 visiem interesentiem būs iespēja apskatīt rekonstruēto Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri pirms tā oficiālās atklāšanas septembrī. Svētku laikā Līvu laukumā būs skatāma lielformāta fotogrāfiju izstāde par Rīgas Krievu teātra rekonstrukcijas gaitu.

Sestdienas vakarā notiks jau otrais "O!Kartes nakts" skrējiens.

Skrējiena dalībnieku izklaidei trasē 12 skaņas un gaismas kvartālos spēlēs Radio 101 DJ, būs gaismas šovi, dejotāji, redzams gaisa balons un citi pārsteigumi.

Sestdien vakarā notiks jau otrais "O!Kartes nakts" skrējiens
Sestdien vakarā notiks jau otrais "O!Kartes nakts" skrējiens Foto: LETA

Mūsdienīgākā atmosfērā norisināsies arī pasākums "Mākslas dienas Spīķeros", kurā plānots īstenot aizraujošu un vienlaikus izglītojošu mākslas festivālu jauniešiem, kurā darbosies radošās darbnīcas, virtuālās ekskursijas mākslas vēsturē un procesu vērošanā, fotodarbnīcas un performances.

Savukārt pēc "O!Kartes nakts" nakts skrējiena Rīgas debesis iedegsies krāšņās ugunīs, kur jau ceturto gadu norisināsies "Rīgas svētku uguņotāju sacensības". Skatītāji krastmalā no plkst. 23 līdz 24 varēs vērot Latvijas uguņotāju priekšnesumus un balsot par saviem favorītiem. Tāpat kā iepriekšējos gados, sacensību uzvarētāji iegūs tiesības rūpēties par uguņošanas pasākumiem nozīmīgos pilsētas sarīkojumos.

Rīgas svētku uguņotāju sacensības 11.novembra krastmalā
Rīgas svētku uguņotāju sacensības 11.novembra krastmalā Foto: LETA

Svētdiena: tirdziņš un Kalēju diena

Trešā svētku diena turpināsies ar Meistaru ielu Rātes pasāžā, Rīgas svētku tirdziņu Esplanādē, 1. folkfestivālu "Pašā Rīgas viducī" Vērmanes dārza, kā arī Kalēju dienu Latvijas etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā.

Svētku noslēgumā muzikālā izrāde bērniem "Melnais kaķis" mazajā Ģildē un sarīkojums "Vāgnera gara gaisma" Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē.

Komentāri (58)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu