«Oasis» un «Blur» aprok britpopa kara cirvi (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: nme.com

Bijušais «Oasis» ģitārists Noels Galahers (Noel Gallagher) atklāj, ka pēc vairāk kā 15 gadu ilgā karastāvokļa ar grupas «Blur» dalībniekiem viņš beidzot salīdzis mieru ar apvienības līderi Deimonu Olbārnu (Damon Albarn).

Kā vēsta NME.com, kopš slavenās kaujas par labākās britpopa grupas godu mūziķi aptuveni 15 gadus bija komunicējuši tikai ar mediju starpniecību, pārsvarā nomelnojot viens otru.

Atgādināsim, ka tā dēvētais britpopa karš sākās 1995.gada augustā – toreiz «Blur» apzināti mainīja sava singla «Country House» izdošanas datumu tā, lai tas iznāktu vienā dienā ar «Oasis» skaņdarbu «Roll With It».

Žurnāla "NME" 1994.gada numurs, kas vēsta par britpopa kara sākumu
Žurnāla "NME" 1994.gada numurs, kas vēsta par britpopa kara sākumu Foto: nme.com

Šim notikumam pastiprinātu interesi pievērsa britu mediji, un mūziķu attiecības vēl vairāk saasināja grupu izcelsme – Londonas mākslas skolas studenti «Blur» ar Deimonu Olbārnu un ģitāristu Greiemu Koksonu (Graham Coxon) nāk no Anglijas galvaspilsētas, kamēr «Oasis» ar brāļiem Liamu un Noelu Galaheriem no ziemeļos esošās Mančestras pārstāvēja tā dēvēto britu strādnieku šķiru.

Ar 270 000 pārdotiem singliem pret brāļu Galaheru 216 000 eksemplāriem, britpopa kauju uzvarēja Londonas zēni Albarns & Co, ieņemot pirmo vietu mūzikas čārtos. Kopš tā laika starp abu apvienību mūziķiem regulāri notikušas asas vārdu apmaiņas, tomēr, kā atklājis bijušais «Oasis» ģitārists Noels Galahers, nesen viņš nejauši saticis «Blur» vokālistu un abi salīguši mieru:

«Es viņu nebiju redzējis burtiski 15 gadus līdz brīdim, kad mēs saskrējāmies kādā klubā.»

«Tā nu mēs sēžam tur, dzeram alu, un es jautāju: «Kas, pie velna, bija tas viss pirms 15 gadiem? Tas bija nenormāli.» Tad viņš sacīja, ka «patiesībā tas bija lielisks laiks», uz ko es atbildēju, ka tas īstenībā bija smieklīgi,» vaļsirdīgi atklāj mūziķis.

Jau vēstīts, ka pēc ilgstošiem konfliktiem ar jaunāko brāli Liamu, Noels Galagers 2009.gadā paziņoja par aiziešanu no «Oasis» un uzsāka solokarjeru ar projektu Noel Gallagher's High Flying Birds. Tikmēr Liams kopā ar pārējiem «Oasis» dalībniekiem nodibinājis grupu «Beady Eye» gada sākumā laižot klajā ierakstu «Different Gear, Still Speeding».

Pēc grupas «Blur» izjukšanas 2003.gadā, tās līderi Deimons Olbārns un ģitārists Greiems Koksons pievērsās soloprojektiem - Olbārns radīja «Gorillaz», kā arī «The Good The Bad And The Queen», savukārt Koksons izdeva albumus ar savu vārdu un kā viesmākslinieks piedalījās citu britu mūziķu ierakstos. 2009.gadā «Blur» atkalapvienojās, piedaloties vairākos vasaras festivālos un pagājušogad izdeva pirmo singlu septiņu gadu laikā, «Fool's Day».

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu