Oktobra sestdienās izstādē «KidsroomZOOM! Riga» notiek radošās darbnīcas bērniem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Riga 2014

Līdz 31. oktobrim Rīgā aplūkojama Eiropas kultūras galvaspilsētas starptautiska bērnu mēbeļu un rotaļlietu dizaina izstāde «KidsroomZOOM! Riga», ko rīko dizaina studija Rijada un kas norisinās Bērnu kultūras mēnesis ietvaros. Lai plašāk iepazīstinātu ar jaunrades un attīstošo aktivitāšu iespējām, izstādes laikā katru sestdienu norisinās radošās darbnīcas bērniem, kuras notiks izstādē pārstāvēto dizaineru un mākslinieku vadībā. Radošās darbnīcas notiks no plkst.12 līdz 15. Visas darbnīcas piemērotas bērniem no 6 gadu vecuma. Ieeja brīva.

Šo sestdien, 11. oktobrī, izstāde piedāvā izdevniecības Liels un mazs rīkoto darbnīcu Ērmu dizains ar dzejas bilžu grāmatu sērijas BIKIBUKS mākslinieci Aneti Meleci. Jaunajiem pētniekiem būs iespēja ielūkoties «drēbju skapī», kur mākslinieka Reiņa Pētersona ilustrācijās bērni varēs uz koka zirdziņa ceļot pa dažādām neparastām vietām un atklāt jaunas, neredzētas pasaules.

Izstādes «KidsroomZOOM! Riga» fokusā ir īpaši bērniem radīts dizains, un tā mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību intelekta un fiziski attīstošo bērnu rotaļlietu un mēbeļu dizainam. Projekts ir radīts, lai izzinātu bērnu patiesās vajadzības un radītu jēgpilnu ikdienā lietojamu dizainu, tas apvieno lietišķās mākslas un produktu izstādi. Iepriekš «KidsroomZOOM!» izstādes notikušas arī Milānā, Vīnē, Florencē, Grācā un citur, katru reizi veidojot speciālu ekspozīciju.

Turpmākās radošās darbnīcas:

18. oktobris

Stop-motion animācijas darbnīca izmantojot RIJADA konstruktorus (Latvija, Rijada).

25. oktobris

Stick-lets (ASV) radošā darbnīca. www.stick-lets.com

Izstāde līdz 31.oktobrim būs apskatāma Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas), 7. dzīvoklī. Darba laiks darbdienās: 12.00 -18.00 un brīvdienās: 12.00 – 16.00. Pirmdienās, otrdienās izstāde slēgta.

Vairāk informācijas par «KidsroomZOOM! Riga» un par dalību radošajās darbnīcās: www.garapastaiga.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu