Honda Parīzē prezentē trīs jaunus Earth Dreams dzinējus (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Honda

Šā gada automobiļu izstādē Parīzē Mondial de l’Automobile uzņēmums Honda demonstrēs visaptverošu savu 2015. gada modeļu un dzinēju klāstu.

No 2015. gada pavasara populārais CR-V modelis tiks piedāvāts ar jaudīgāku dīzeļdzinēju, kā arī efektīvu deviņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Arī automobiļa ārējais dizains iegūs pilnīgi jaunu izskatu: būs jauni priekšējie lukturi, radiatora dekoratīvais režģis, miglas lukturi, dzinēja kartera aizargs un buferis auto priekšējā daļā, savukārt auto aizmugurē uzlabojumu klāstu papildinās jaunie LED kombinētie lukturi, kā arī atsvaidzināts durvju un bufera dizains.

Pilnpiedziņas CR-V modelis būs aprīkots ar jaudīgāku 1,6 litru i-DTEC četru cilindru dīzeļdzinēju no uzņēmuma Honda Earth Dreams Technology klāsta. Šis nākamās paaudzes dzinējs nodrošina izcilu veiktspēju un zemu CO2 izmešu apjomu. Automobiļu tirgū tam ir viens no labākajiem efektivitātes koeficientiem. CR-V modelī jaunais dzinējs aizstāj iepriekšējo 2,2 litru i-DTEC dīzeļdzinēju.

Komplektā ar sešu ātrumu manuālo pārnesumkārbu jaunais dīzeļdzinējs attīsta 160 ZS un 350 Nm, savukārt CO2 izmešu apjoms, kas nepārsniedz 130 g/km, ir viens no zemākajiem šajā automobiļu klasē – tas ir uzlabojums par 11% salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli. Lai CR-V modeļa īpašniekiem dotu iespēju pilnībā izmantot jaunākā dzinēja efektivitāti, jaunais modelis pieejams arī ar jaunu deviņu ātrumu automātisko pārnesumkārbu. Šāda automobiļa CO2 izmešu apjoms nepārsniedz 135 g/km – par 20% labāks rezultāts nekā šā modeļa priekšgājējam.

120 ZS 1,6 litru i-DTEC dīzeļdzinējs joprojām tiks piedāvāts priekšpiedziņas CR-V ar manuālo pārnesumkārbu. Šā automobiļa izmešu apjoms patlaban ir tikai 117 g/km.

Jauns HR-V, jauns dzinējs

Kompānijas Honda stendā Parīzē eksponēts arī kompaktais krosovers HR-V, par kuru tika paziņots tikai nesen. Priekšpiedziņas HR-V, kas pārdošanā nonāks 2015. gada vasarā, tiks piedāvātas divas dzinēju izvēles iespējas – 1,5 i-VTEC benzīna dzinējs un 1,6 i-DTEC dīzelis. Abi motori ir pielāgoti sešu ātrumu manuālajai pārnesumkārbai, savukārt 1,5 i-VTEC dzinēju var aprīkot arī ar pusautomātisko bezpakāpju CVT pārnesumkārbu.

Modernizētās Honda CR-V prototips
Modernizētās Honda CR-V prototips Foto: Honda

Jauns Jazz modelis, jauns dzinējs

Jazz modelim, tāpat kā HR-V, Parīzes izstāde ir debija Eiropā. Kompānija Honda iepazīstinās ar pilnīgi jaunu automobiļa virsbūvi, ko raksturo elegants un moderns dizains, kas norāda uz jaunākajā modelī ieviestajiem nozīmīgajiem uzlabojumiem.

Jaunajā, Eiropai paredzētajā Jazz, kas pārdošanā nonāks 2015. gada vasarā, tiks piedāvāta uzlabota degvielas ekonomija un augstāka veiktspēja, ko nodrošinās jaunais Earth Dreams Technology dzinējs. Jauno 1,3 litru i-VTEC benzīna dzinēju papildinās sešu ātrumu manuālā pārnesumkārba (aizstājot iepriekšējo piecu ātrumu kārbu) vai arī CVT pārnesumkārba.

Foto: Honda
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu