Čehs nomet svaru, ieturot treknu vietējo ēdienu diētu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds čehs veicis ar sevi eksperimentu, mēnesi ēdot tikai neveselīgus čehu ēdienus, taču viņš, sev par pārsteigumu, nometis svaru.

Karels Gustavs Božans iedvesmojās no amerikāņa Morgana Sparloka dokumentālās filmas "Super Size Me" par "Mc Donald''s" pārtikas ēšanu un nolēma pārbaudīt, kas notiktu ar viņa ķermeni, ja viņš ēstu tikai neveselīgus čehu ēdienus.

Božans nosauca eksperimentu par "Super Spek Me" un ārstu uzraudzībā ikdienā ēda tādus treknus ēdienus kā gulašu ar klimpām vai ceptu gaļu krējuma mērcē.

Božans vismaz trīs reizes dienā ēda vai nu restorānos, vai pie ātro uzkodu stendiem uz ielām.

Viņš arī dzēra vismaz divus alus kausus dienā, kam bija labi sagatavojies, jo pirms eksperimenta ik dienu dzēris sešus līdz astoņus kausus.

Lai gan Božans ēda daudz treknas pārtikas, viņš sev par pārsteigumu atklāja, ka jūtas slaidāks un veselīgāks nekā agrāk, un viņam piekrita arī ārsti.

Ārsts Lukašs Pollerts atzina, ka pirms eksperimenta Božans bijis ļoti neveselīgs - tai skaitā ar augstu asinsspiedienu un holesterīna līmeni.

Eksperimenta laikā Bozana svars samazinājās no 119 līdz 113 kilogramiem, uzlabojās aknu stāvoklis, kā arī samazinājās holesterīna līmenis un asinsspiediens.

Ārsts pieļauj, ka šādu eksperimenta iznākumu sekmēja ēdienreižu regularitāte, jo pirms tam viņš ēdis smagus ēdienus vēlu vakarā, bet pa dienu ēdienreizes izlaidis.

Božans atzina, ka viņam eksperiments paticis - viņš ne tikai nometa svaru, bet arī atklāja dažus labus restorānus un pagaršoja jaunus ēdienus.

Pārbaudes liecina, ka čehu gulaša porcijā ar sešām klimpām un litru alus esot apmēram tikpat kaloriju kā hamburgerā ar puslitru kolas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu