LTV raidījums "Eirobusiņš" gūst atzinību EP Žurnālistikas konkursā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Eirobusiņš" saņēmis Eiropas Parlamenta (EP) Žurnālistikas balvu, televīziju konkurencē iekļūstot labāko trijniekā, informēja LTV pārstāve Ieviņa Ancena.

Eiropas Parlamenta Žurnālistikas balva tiek pasniegta jau ceturto gadu, ar to tiek godināti žurnālisti, kas savos pārstāvētajos medijos visoperatīvāk, precīzāk un kvalitatīvāk atspoguļojuši Eiropā notiekošos procesus, veicinot izpratni par Eiropas Savienības institūcijām un politikas jautājumiem. Balva tiek piešķirta četrās kategorijās ‒ drukātie mediji, radio, televīzija un interneta mediji. To tradicionāli pasniedz Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Ježijs Buzeks.

Konkurence "Eirobusiņam" bijusi pamatīga ‒ vairāk nekā 100 pretendentu.

Konkursa kategorijā "Televīzija" piedalījās sižeti no Somijas, Francijas, Grieķijas, Ungārijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Zviedrijas. Viena no žūrijas pārstāvēm žurnāliste Ina Strazdiņa atzinusi, ka žūrijai īpaši simpatizējusi "Eirobusiņa" tematikas izvēle un tas, cik saistoši un atraktīvi šis stāsts tika pasniegts.

Žūrijā bija Eiropas Parlamenta viceprezidente, Starptautiskās Žurnālistu federācijas prezidente, ES žurnālistu asociācijas vadītājs, kā arī vairāki Briselē akreditētie starptautiskie žurnālistikas kolēģi.

LTV Eiropas Parlamenta Žurnālistikas balvai izvirzīja "Eirobusiņu", kas ēterā tika demonstrēts pagājušā gada 12.novembrī un bija veltīts kultūras mantojuma saglabāšanai. Raidījumā ir stāsti par Daugavpils cietoksni, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, Latgales Kultūrvēstures muzeja rekonstrukciju Rēzeknē, Kuldīgas jaunā Rātsnama rekonstrukciju Kurzemē un Digitālās bibliotēkas izveidi LNB paspārnē, kas dos nozīmīgu ieguldījumu vienotajā Eiropas digitālajā bibliotēkā "Europeana". Pie raidījuma strādājusi projekta vadītāja Sandra Eihmane, žurnāliste Ieva Freinberga, raidījuma vadītājs Ansis Bogustovs, režisore Vineta Leimane, video inženieris Ģirts Ģērmanis, administratore Elita Aleksandroviča.

Pēc svinīgās apbalvošanas ceremonijas trešdien notikusi diskusija, kurā piedalījušies nacionālo kārtu uzvarētāji ‒ žurnālisti no dalībvalstīm, kā arī 60 jaunie žurnālisti, Eiropas Parlamentā rīkotā semināra dalībnieki.

Eiropas Parlamenta Žurnālistikas balvas pirmo vietu televīziju konkurencē saņēmis somu žurnālists Tero Koskinens no Somijas televīzijas kompānijas "Yle" par raidījumu "Romanien paluu", kas stāsta par romu tautības pārstāvjiem un to bērniem, kas dzīvo autofurgonu nometnē Helsinkos, uzdodot jautājumu, kam par šo situāciju būtu jāuzņemas atbildība individuālā, vietējā, nacionālā un Eiropas līmenī.

Raidījums "Eirobusiņš" LTV1 ēterā tiek demonstrēts no 2005.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu