LTV aicina NEPLP un KNAB izvērtēt LTV un raidījuma «Skutelis ir studijā» veidotāju sadarbību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai kliedētu neskaidrības par Latvijas televīzijas (LTV) un raidījuma «Skutelis ir studijā» veidotāju sadarbību, LTV vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), kā arī Neatkarīgajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) ar lūgumu sniegt šīs sadarbības izvērtējumu, TVNET informēja LTV pārstāve Agita Pudule.

«Ņemot vērā, ka pēdējā mēneša laikā laikraksts «Diena», tā žurnālists Lato Lapsa, interneta portāls www.pietiek.com un Saeimas deputāts Dainis Liepiņš pastiprināti ir izrādījuši interesi par VSIA «Latvijas Televīzija» un raidījuma «Skutelis ir studijā» veidotāju sadarbību, kā arī aktīvi savas versijas par šo sadarbību tiražējuši sociālajos medijos, Latvijas Televīzija ir vērsusies pie pārraugošās iestādes NEPLP, kā arī pie KNAB ar aicinājumu izvērtēt šo sadarbību un sniegt atzinumu,» skaidro Pudule.

Šādu soli televīzija spērusi, jo līgumsaistības ar raidījuma veidotājiem AS «Cits medijs» nosaka, ka sadarbības līgums ir konfidenciāls un trešajām pusēm nav atklājams, taču vienlaikus medijos novēroti mēģinājumi «radīt iespaidu, ka sabiedrībai šis līgums ir patiesi aktuāls jautājums.»

«Ņemot vērā, ka LTV ar šo sadarbības līgumu, līdzīgi kā līgumos ar visu citu raidījumu veidotājiem, nekādas pretlikumīgas darbības nav veikusi, vēršamies pie kompetentām iestādēm, kurām ir tiesības ar šo līgumu iepazīties un ir tiesības sniegt atzinumu plašai sabiedrībai,» skaidro Pudule.

Vēršoties pie NEPLP, LTV valde lūdz izvērtēt starp LTV un AS «Cits medijs» noslēgtos līgumus par raidījuma «Skutelis ir studijā» izveidošanu un raidījuma sponsorēšanu. LTV pievienojusi visu noslēgto līgumu apliecinātas kopijas un apliecinājusi gatavību papildus sniegt visu Padomes pieprasīto informāciju par ar AS «Cits medijs» noslēgtajiem darījumiem.

«Vēršoties pie KNAB, esam izteikuši aicinājumu izvērtēt iespējamo interešu konflikta pārbaudi valsts amatpersonu - LTV Valdes locekļu darbībās,» norāda televīzijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu