Ekonomikas ministrs: Latvijas energoneatkarība līdz 2020.gadam būs pilnībā atrisināta (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvija ir ļoti tuvu tam, lai līdz 2020.gadam valsts energoatkarības problēma būtu pilnībā atrisināta, šodien tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacījis ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP/V).

Ministrs pēc tikšanās ar prezidentu sacīja, ka pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Latvijas enerģētisko drošību un Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu par 40% samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas pēc 2020.gada.

Dombrovskis prezidentu informējis par to, kas paveikts un vēl paveicams Latvijas energoneatkarības nodrošināšanā. Ministrs stāstījis, ka oktobrī sāks strādāt Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes termināls, kā arī plānots, ka drīzumā tikts pieņemts lēmums par Polijas un Lietuvas gāzes vada starpsavienojumu.

«Latvija energodrošības problēmas atrisinās par saprātīgu summu. Polijas un Lietuvas gāzes vada izmaksas Latvijai būs mazāk nekā 30 miljoni eiro, turpretī Lietuvai energodrošība kopumā izmaksās zem 600 miljoniem eiro par Klaipēdas termināli un ap 80 miljoniem eiro par Polijas un Lietuvas starpsavienojumu,» atzina Dombrovskis.

Savukārt, runājot par EK mērķi attiecībā uz siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu, ministrs un prezidents vienojušies, ka šis Eiropas mērķis ir bīstams Latvijas ekonomikai. Iepriekš Dombrovskis atzinis, ka, lai pilnībā izpildītu EK piedāvātās saistības, Latvijai būs nepieciešami vairāki miljardi eiro.

«Ja Latvija piekritīs šādam EK plānam, tad tā valstij būs sēru diena. Paredzams, ka EK šo lēmumu pieņems šā mēneša beigās. Bet, lai ietekmētu šo lēmumu, pastāv variants turpinās sarunas ar EK un pārliecināt arī citas valstis, ka šīs mērķis no attīstības viedokļa nav saprātīgs. Latvija var meklēt sabiedrotos Polijā, Lietuvā un citās valstīs, kurās ir līdzīga pozīcija kā Latvijā,» piebilda Dombrovskis.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu