Stūra mājas iekštelpu iespējamās rekonstrukcijas izmaksas lēš 8,7 miljonu apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Stūra mājas jeb Tetera nama iekštelpu iespējamās rekonstrukcijas izmaksas būtu apmēram 8,7 miljoni eiro, šodien Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē teica VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols.

Viņš skaidroja, ka pirmais solis ir veikt nepieciešamo izpēti, lai, piemēram, būtu skaidrs, kas ir īpaši jāsaglabā ēkas pagrabā. Pēc izpētes pabeigšanas tiks sagatavots projektēšanas uzdevums, pēc tam tehniskais projekts, un, kad tas tiks saskaņots, plānots sākt būvniecību.

Amatpersona pieļāva, ka ēkas augšējos stāvos varētu ierīkot valsts iestāžu birojus.

Kā ziņots, VNĪ decembrī veica aprēķinus, lai noskaidrotu, kādas ir Stūra mājas iekštelpu rekonstrukcijas pamatdarbu izmaksas, solot par tām informēt līdz martam.

Kā tolaik skaidroja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons, projekta izstrādē tiks aprēķināts, kādas izmaksas ir nepieciešamas ēkas nesošo konstrukciju stiprināšanai, kā arī inženierkomunikāciju nomaiņai, kuras nav mainītas kopš pagājušā gadsimta 40.gadiem.

Savukārt pārējo iekštelpu pārbūves izmaksas un nepieciešamos darbus varētu plānot pēc tam, kad būs noskaidroti ēkas potenciālie nomnieki, skaidroja Blodons. Viņš sacīja, ka patlaban Okupācijas muzejam ir līdz 2017.gada 31.decembrim spēkā esošs līgums par ēkas pirmā stāva un pagrabstāva telpu nomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu