FIS samaksā Vanesai Mejai, lai izbeigtu prasību par apmelošanu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā slēpošanas federācija (FIS) ir samaksājusi vijolniecei Vanesai Mejai, lai izbeigtu viņas prasību pret FIS par apmelošanu.

FIS bija apgalvojusi, ka Meja negodīgi kvalificējusies Soču ziemas olimpiskajām spēlēm kalnu slēpošanā. FIS komisija uzskatīja, ka slēpojošā vijolniece pati aktīvi piedalījusies rezultātu viltošanā vai zinājusi par to.

FIS paziņoja, ka ir atvainojusies Mejai un veikusi «pienācīgu maksājumu», kuru viņa iecerējusi nodot kādam labdarības fondam.

FIS atzina, ka mūziķe un viņas aprindu cilvēki «nekādā veidā neviltoja, neizdomāja un nepiemēroti neietekmēja rezultātu, progresu, izturēšanos vai jebkādu citu aspektu» kvalifikācijas sacensībās Slovēnijā.

Mūziķe bija iesniegusi Augstākajā sporta arbitrāžas tiesā (CAS) divas apelācijas pret FIS: par viņas diskvalifikāciju uz četriem gadiem un par FIS lēmumu anulēt viņas uzrādītos rezultātus četrās kvalifikācijas sacensībās, kas notika Slovēnijā.

CAS pērn jūnijā apmierināja vienu no šīm apelācijām, atceļot Mejas diskvalifikāciju.

Meja Sočos pārstāvēja Taizemi un milzu slalomā ierindojās pēdējā vietā 67 slēpotāju konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu